Radnička fronta: Hod za život gazi ženska prava i ugrožava pravo na pobačaj - Kanal 5

Radnička fronta: Hod za život gazi ženska prava i ugrožava pravo na pobačaj

U Rijeci je održan Hod za život u kojem je sudjelovalo nekoliko stotina ljudi, okupivši se ispred hotela Kontinental povorka je krenula prema Jelačićevom trgu. 

U isto vrijeme u Rijeci je održana press konferencija zeleno-lijeve koalicije  Možemo, Nove ljevice, Radničke fronte, Oraha i Za grad.

Nositeljica liste za 8. izbornu jedinicu Katarina Peović iz Radničke fronte poručila je da treba jasno reći kako ‘Hod za život’ gazi žene, ženska prava, ugrožava pravo na pobačaj, potiče retradicionalizaciju društva. To nisu poruke ljubavi, solidarnosti, jednakosti.

Katarina Peović je upozorila da netolerantna desnica svoje poruke mržnje skriva u kvazi-tolerantne poruke ljubavi, života i obitelji.

Ako je netko uistinu za obitelj onda treba biti za radnice i radnička prava, izjednačavanje plaća i prevladavanje jaza u plaćama, te povećavanje plaća, za bolji životni standard, za svima dostupne i besplatne vrtiće i škole, za izgradnju domova umirovljenika, za besplatno i svima dostupno zdravstvo, za dostupni i besplatni pobačaj, izjavila je Peović.

Desnica svoje poruke mržnje i rigidne netolerantnosti umata u celofan neodređenih poruka, mišljenja je Peović. „Biti za život” desnici znači zapravo zabranjivati pobačaj, čak i silovanim ženama, što je oblik opasne sociopatije, stav je Peović.

Peović je iz Rijeke koja je oduvijek bila za solidarnost, jednakost i socijalnu pravdu, poručila je Peović te dodala da nema tolerantnosti za netolerantne, da će se žene i muškarci koji brane ženska prava boriti protiv svakog oblika fundamentalizma.

Rada Borić iz Nove ljevice nositeljica je liste za 7. izbornu jedinicu izjavila je da su oni koji hodaju u kvazi veseloj povorci i zagovaraju život od začeća, ustvari mrzitelji žena, LGBT osoba, manjinaca, migranata, te da oni ustvari mrze život i različitost, mrze obitelji koje nisu po mjeri njihovih ideologa crkvenoga braka, mrze djecu koju bi ostavljali u domovima, a ne u obiteljima koje bi im pružale ljubav.

Borić je poručila „No pasaran” onim ženama koje bi žene vratile u kuhinju i spavaću sobu dok same traže mjesto u odlučivanju.

Leave a Comment

Your email address will not be published.