Radimir Čačić: Restartu čvrsta podrška bez figa, a NE Zekanoviću, Hasanbegoviću, Glasnoviću - Kanal 5

Radimir Čačić: Restartu čvrsta podrška bez figa, a NE Zekanoviću, Hasanbegoviću, Glasnoviću

Zagreb, 100119. Radimir Cacic, predsjednik Narodne stranke Reformisti, snimljen u prostorijama Stranke u ulici Pavla Hatza 12. Foto: Dragan Matic / CROPIX

Predsjednik Reformista Radimir Čačić gostovao je u programu N1 televizije te se osvrnuo na predstojeće parlamentarne izbore i postizborno mogućnosti slaganje parlamentarne većine i formiranja vlade.

Čačič drži da njegova stranka ulazi u Sabor i da će dobiti najmanje jedan mandat, a dodatno je objasnio političke dogovore svoje stranke.

“Borit ćemo se za drugi mandat u 3. jedinici i nadamo se da ćemo se izboriti za mandat u 6. izbornoj jedinici, a naš nezavisni kandidat i 2. izbornoj jedinici ima ozbiljne šanse. Vidjet ćemo kako će to završiti”, kaže i dodaje:

“Mi smo u Varaždinskoj županiji i u 3. izbornoj jedinici uvijek bili jači i od HDZ-a i SDP-a. Ja kada sam bio nositelj liste imao sam isti rezultat samostalno protiv Milanovića. 3. jedinica je poruka, nema tu ništa zbunjujuće. Što se tiče 6. izborne jedinice Restart je smatrao, a mi smo se tu složili, da cijeli mandat donosimo i njima pomognemo.”

Foto: N1

“Preuzeli smo obvezu jer nam to otvara šansu da ponovimo mandat u 6. jedinici. Mi smo suštinski lijevi centar, ne desni centar. Da damo, ako osvoje realtivnu većinu, Restartu čvrstu podršku bez ikakvih figa, bilo kakvih promišljanaj u formiranju vlade ako za to budu imali snage i sposobnosti.”

“Ako ne, tada ćemo razmotritit u kojoj formi, u interesu našim građana, ćemo formirati jednu projektnu suradnju, ako to bude desna vlada – do granice filoustašstva i ovih radikalnih desnih opcija. Vidjet ćemo pod kakvim uvjetima ćemo razgovarati s desnom vladom, ali ne s desnom vladom koja će imati radikalne, filofašističke opcije”, kazao je Čačić.

Na pitanje našeg Igora Bobića koji su to ljudi, Čačić odgovara: “Zekanović, Hasanbegović, Glasnović.” S njima nikako, pitao je dodatno Bobić, na što je Čačić jasno odogovorio: “Ne.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.