RADIMIR ČAČIĆ / REFORMISTI Cijeli život imam problema s oporbom, nemam želudac za gluposti - Kanal 5

RADIMIR ČAČIĆ / REFORMISTI Cijeli život imam problema s oporbom, nemam želudac za gluposti

Predsjednik Reformista Radimir Čačić gostujući u programu N1 televizije konstatirao je kako ovu godinu “nisu obilježile ozbiljne reforme”.

“Mi smo imali strašnih reformskih procesa koji nisu bili posljedica svjesnih odluka nego iznuđenih situacija”, govori Čačić spominjući primjer Agrokora kao dobar primjer jer su spašena radna mjesta.

“U 2022. će doći, pretpostavljam ne baš u toj formi, to nije spremno, daleko je to od spremnog”, izjavio je Čačić govoreći o reformi zdravstva.

“30 godina je ta reforma na stolu”, kaže Čačić, a na pitanje hoće li je ova Vlada pokrenuti kaže: “Nadam se.”

“Ja ovog trenutka nisam vidio ništa što bi pokazalo da idemo u ozbiljnu reformu, a ona je nužna”, govori Čačić dodajući da premijer jednostavno mora odlučiti da je to nešto što je politički plus. “Izazvat će sukobe, lokalne odbore, lokalni HDZ će vrištati…”, komentirao je Čačić.

“Ja sam cijeli život imao problem s oporbom, a najveći dio života sam proveo u oporbi jer nemam želudac za gluposti. To je jako dobra mjera. Znam cijeli niz ljudi koji su primijenili tu mjeru. Postoje dva osnovna razloga da su uzmu poticaji, jedan je jer hoćeš, drugi je jer moraš”, govori Čačić o mjeri “Biram Hrvatsku“.

On kaže da je ta mjera u velikoj korelaciji s BDP-om.

Leave a Comment

Your email address will not be published.