Radimir Čačić: Presude su konačne, zahvaljujem se ministrici Divjak i potpredsjedniku Vlade Štromaru na neodgovornosti, nestručnosti i neozbiljnosti - Kanal 5

Radimir Čačić: Presude su konačne, zahvaljujem se ministrici Divjak i potpredsjedniku Vlade Štromaru na neodgovornosti, nestručnosti i neozbiljnosti

Varaždinski župan Radimir Čačić komentirao je presudu Vrhovnog suda na press konferenciji; “Vrhovni sud odbio je sve zahtjeve Ministarstva znanosti i obrazovanja i Vlade te riješio da su presude oko duga za JPP konačne.”

Naime, nakon što su Republika Hrvatska i Ministarstvo znanosti i obrazovanja prošle godine pravomoćno izgubili spor protiv Varaždinske županije za JPP i trebali uplatiti 18,6 milijuna kuna Varaždinskoj županiji, ministrica Divjak uz podršku potpredsjednika Vlade i ministra Predraga Štromara, dobila je od Vlade odluku da izvanrednim pravnim lijekom zatraži reviziju presude Visokog trgovačkog suda RH. Taj zahtjev podnesen je u veljači ove godine.

Zbog svega je varaždinski župan Radimir Čačić najavio kaznene prijave protiv odgovornih osoba zbog nesavjesnog raspolaganja javnim novcem i protuzakonitog postupanja.

“Vrhovni sud je riješio da su presude konačne, a odgovornost za dodatnih 5,2 milijuna kuna koliko su do sada već zatezne kamate pada definitivno na ministricu Divjak i odgovorne osobe. Međutim, ono što me posebno veseli je da svaka takva odluka otvara prostor za nove projekte, pa tako ta odluka dovodi do sljedeće koja je najavljena, a to je da nakon primitka tog novca čiju isplatu očekujem u cjelini odmah, raspisujemo natječaj za kupolu nad atrijem. Projekt je spreman i čeka i mislim da građani to zaslužuju.”

“Zahvaljujem se ovog prilikom na tome ministrici Divjak i potpredsjedniku Vlade Štromaru na neodgovornosti, nestručnosti i neozbiljnosti, odnosno zloći, koja je ovdje u pitanju. Ta razina zločestoće, trude se oteti novac vlasitim građanima, to dosad još nije viđeno.”, rekao je Čačić na konferenciji za novinare u društvu svog zamjenika Tomislava Paljka (Reformisti).

Po pravomoćnoj presudi Ministarstvo je još 31. prosinca prošle godine uplatilo 8.661.576,32 kuna, od čega je glavnica 14.255.980,42 kuna, a zatezne kamate su 4.405.595,90 kuna. Riječ je o pravomoćnoj presudi po prve dvije od ukupno pet tužbi. Dug po preostale tri tužbe iznosi 30,7 milijuna kuna, od čega je glavnica 26 milijuna kuna, a zatezne kamate 5,2 milijuna kuna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.