RADIMIR ČAČIĆ Kandidirat ću se za novi mandat varaždinskog župana - Kanal 5

RADIMIR ČAČIĆ Kandidirat ću se za novi mandat varaždinskog župana

Narodna stranka - Reformisti održala sjednicu svog Središnjeg odbora

Varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić kandidirat će se za još jedan mandat na čelu županije, a za njegova zamjenika Robert Vugrin koji tu dužnost obnaša i u ovom mandatu.

Čačić je kandidaturu za novi mandat varaždinskog župana, dužnost na kojoj je bio od 2005. do 2008. te u aktualnom mandatu, najavio u srijedu na konferenciji za novinare Reformista u varaždinskoj Areni.

Naglasio je da je Varaždinsku županiju preuzeo 2017. s minusom od devet milijuna kuna i projektima na razini četiri milijuna kuna.

Kao prvu smjernicu naveo je da ne smije biti propušten nijedan natječaj na kojemu županija može osigurati novac, a potom je pozicionirati kao najuspješniju hrvatsku županiju po broju službenika u odnosu na broj stanovnika i visinu realiziranih projekata.

“Mi smo za više od trećinu smanjili broj zaposlenih, ušli u suficite, bitno povećali plaće, a budžet za plaće je manji nego kad sam došao na poziciju župana. To je u hrvatskim razmjerima nezabilježeno“, kazao je Čačić.

Istaknuo je da je Varaždinska županija kontinuirano od dolaska Reformista lider u Hrvatskoj po povlačenju europskog novca s gotovo 215 puta više povučenog novca po projektima realiziranih ili u realizaciji u odnosu na prethodni mandat.

Za novi mandat Čačić je najavio projekte vrijedne 2,5 milijardi kuna. Među njima su Centralni operacijski blok Opće bolnice Varaždin vrijedan više od 400 milijuna kuna te izgradnja geotermalne elektrane u Malom Bukovcu u vrijednosti 630 milijuna kuna, koja bi trebala osigurati energetsku neovisnost županije.

“Mi na taj način postižemo minimalno povećanje od 50 posto budžeta županije i značajnu neovisnost od bilo koga u Zagrebu za nove projekte, za desetljeća koja su pred nama”, rekao je varaždinski župan.

Kao cilj političke aktivnosti Reformista naveo je snažnu centrističku opciju s trajno neupitnim utjecajem na odluke centralne vlasti te neovisnost o njoj “bez obzira kakve su boje u centralnoj vlasti, crvene ili crne”.

Za Reformiste svejedno koje su boje u centralnoj vlasti

“Nama to mora biti sasvim svejedno“, poručio je predsjednik Reformista.

Kandidat za zamjenika župana Vugrin kazao je da su danas predstavljeni projekti za sljedeće četiri godine oni na koje županija može utjecati.

“Svojom kandidaturom za zamjenika župana prihvaćam ovaj izazov da sa sadašnjim županom odradim još jedan mandat, na jednako tako visokoj razini, da dalje pomognem da se iskoristi sav mogući potencijal koji ova županija ima”, poručio je.

Leave a Comment

Your email address will not be published.