Racija u kafiću u centru Zagreba, policija zatekla preko 30 ljudi, a vlasnik priveden - Kanal 5

Racija u kafiću u centru Zagreba, policija zatekla preko 30 ljudi, a vlasnik priveden

Zagrebačka policija provela je raciju u ugostiteljskom objektu u centru Zagreba u kojem su zatekli više od 30 osoba. Zatečeni nisu nosili zaštitne maske za lice, a vlasnika kafića policija sumnjiči za kazneno djelo širenja i prenošenje zaraznih bolesti.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područnog ureda Zagreb, proveli su raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Centra, a koji je radio unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH.”

Policija navodi da je naplaćeno 30 novčanih kazni. Vlasnik ugostiteljskog objekta je priveden.

“Tijekom provođenja akcije u navedenom objektu zatečene su, legitimirane i provjerene ukupno 33 osobe. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile. Za 33 osobe je utvrđeno da nisu nosili zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali tri Obavijesti o počinjenom prekršaju te je naplaćeno 30 novčanih kazni zbog prekršaja iz članka 47. st.2. t. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Nadalje, za jednu od zatečenih osoba, odnosno za 24-godišnjaka je utvrđeno da je za njim raspisana potraga te je kod njega pronađen plinski pištolj za što mu je izdan Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 27. st. 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana”, stoji u policijskom priopćenju.

Leave a Comment

Your email address will not be published.