Boris Milošević je premijeru Plenkoviću stavio mandat na raspolaganje - Kanal 5

Boris Milošević je premijeru Plenkoviću stavio mandat na raspolaganje

Predsjednik SDSS-a i partner u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini Milorad Pupovac iznenađen je što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih dužnosnika, među kojima i njegov stranački kolega, potpredsjednik Vlade Boris Milošević. Milorad Pupovac gostuje u Novom danu.

Upitan kakva je pozicija Borisa Miloševića kao potpredsjednika Vlade, Pupovac je rekao da “on ima povjerenje i imat će povjerenje “jer jeste čovjek od povjerenja”.

“Boris Milošević je čovjek iznimnih moralnih kvaliteta. Častan čovjek. I on sigurno zna što je najbolje za njega, najbolje za Vladu i najbolje za stranku i zbog toga je svoj mandat stavio na raspolaganje predsjedniku Vlade”, rekao je Pupovac.

Ovoga trenutka moramo znati što se stavlja na teret, kako se razvija cijeli postupak i onda raspravljati o svemu o čemu ozbiljni ljudi u politici raspravljaju. Zasad nemamo sve detalje, rekao je Pupovac, dodavši da Milošević ima potporu.

Nemojte sumnjati u to da Boris Milošević neće koristiti nikakav mehanizam da bi sebi osigurao nešto što je protivno propisima i protivno najvećim moralnim zahtjevima, rekao je Pupovac.

Upitan ne bi li bilo lakše da je Milošević dao ostavku, Pupovac je rekao da to treba prepustiti Vladi.

“Ovo je jedno od razdoblja koje nije lako za Vladu”, rekao je.

“Mi nikakvih dilema oko toga nemamo, što ćemo napraviti u interesu Vlade, što ćemo napraviti u interesu zakonitosti”, rekao je Pupovac.

Govoreći o Miloševiću, rekao je da je on zadnji čovjek koji bi nekoga doveo u neugodnu situaciju. “Iznimno mi je važno da to kažem”, rekao je Pupovac.

“Mi poštujemo pravosudne institucije ove zemlje, i DORH i USKOK. Prema tome, mi smo zadnji koji ćemo se nabacivati na institucije. Za nas je iznimno važno da svi akteri u ovoj stvari budu jednako zaštićeni, da nema curenja podataka, da se ne narušava tajnost. Da jedni moraju šutjeti, a drugi preko medija posredno govoriti. Taj modus operandi, u kojem se iznosi presuda na osnovi dojmova, na osnovi naslova, na osnovi pojedinačnih fragmenata… Svaka činjenica treba biti pogledana sa svih strana i vrednovana u skladu s političkim načinom vrednovanja”, rekao je Pupovac, dodavši da nije rekao da nema povjerenja u DORH, ali istaknuo da informacije cure.

Oni čija je uloga čuvanje zakonitosti u zemlji moraju imati potpunu slobodu da obavljaju tu dužnost, ali to obuhvaća i one koji su u tom postupku i njihovo pravo da ne budu uništeni prije nego što dođu u mogućnost da kažu ono što je njihovo, rekao je Pupovac.

“Ta stvar nije od jučer, ta stvar je neka vrsta modusa operandija. To nije dobro za institucije. To nije način kako se gradi povjerenje i dobar odnos institucija po modelu podijeljenje odgovornosti. To nije dobro za kulturu zakonitosti u zemlji”, rekao je Pupovac.

Leave a Comment

Your email address will not be published.