PULJAK VS. OREŠKOVIĆ "Nisam nikome naštetio, pa ni stranci... ona često izlazi u javnost ne provjeravajući činjenice" - Kanal 5

PULJAK VS. OREŠKOVIĆ “Nisam nikome naštetio, pa ni stranci… ona često izlazi u javnost ne provjeravajući činjenice”

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak na Facebooku je odgovorio na objavu saborske zastupnice Centra Dalije Orešković da mu je zbog sukoba interesa narušen integritet kao gradonačelniku i kao predsjedniku stranke Centra da on nikome nije naštetio, pa ni stranci te da je riječ o HDZ-ovoj podvali.

Saborska zastupnica i politička tajnica Centra Dalija Orešković prozvala je danas stranačkog kolegu i gradonačelnika Splita Puljka zbog sukoba interesa, zamjerivši mu što je sa suradnicima bio na besplatnoj večeri u restoranu na Peškariji (ribarnica) kojemu je gradski prostor dan bez javnog natječaja.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa danas je potvrdilo da je po službenoj dužnosti na temelju objava u medijima u utorak otvorilo predmet protiv Ivice Puljka, njegova zamjenika i direktora gradske tvrtke koja upravlja Peškarijom.

Puljak je danas potvrdio da je sudjelovao na otvorenju festivala u sklopu kojeg je bio domjenak na kojem je pojeo tanjur hrane i otišao prije kraja večere. Istaknuo je da se hrana na domjencima nikada ne naplaćuje, te da nije nikome naštetio, pa tako ni stranci.

To je večera kao i bilo koja druga na koje inače idem bar jednom dnevno. Ja vrlo malo pojedem, nije bilo ništa pretjerano i tu nema problema, objasnio je Puljak. 

Rekao je i da je potresen situacijom u kojoj su se našli i duboko žali što HDZ-ove očite i inače urnebesno smiješne podvale koje zabavljaju javnost svojom stupidnošću njihovi članovi pretvaraju u aferu dok se njemu na teret stavlja nevjerojatan kriminal da je na otvoranju na koje je pozvan kao gradonačelnik pojeo hrane u vrijednosti većoj od 70 eura, čime je u sukobu interesa.

Moram vas razočarati jer u ovoj priči nema sukoba interesa, ustvrdio je Puljak.

Na svojoj FB stanici među ostalim je objasnio da je restoran Noštromo izgubio pravo na terasu nakon što je donesena nova odluka o komunalnom redu koja je poštovala konzervatorske upute i “predstavlja svojevrsnu revoluciju u upravljanju prostorom u staroj gradskoj jezgri Splita”.

Nakon toga se vlasnik restorana javio gradskoj tvrtki Parkovi i nasadi (PiN) s prijedlogom da unutar ribarnice kojom upravlja PiN, a pokraj koje ima restoran, organizira manifestaciju koja bi trajala cijelo ljeto.

Direktor PiN-a restoranu iznajmljuje štandove unutar ribarnice u večernjim satima kad je ribarnica prazna i zatvorena pod istim uvjetima kako iznajmljuje svima ostalima koji tu rade ujutro, objasnio je gradonačelnik Puljak.

“Stav pravne službe Parkova i nasada je bio da se štandovi mogu iznajmiti onako kako se daju u najam svima od pamtivijeka. Organizirali smo sastanak svih aktera i odlučili postupiti prema mišljenju službi Grada Splita te Parkovi i nasadi raspisuju javni natječaj uz suglasnost skupštine.”, objavio je Puljak.

Puljak je napisao i da mu je neugodno govoriti o tome, no očito mora “jer je HDZ-ova podvala uspjela” i on mu čestita na tome. Žao mu je da “u ovakvim podvalama HDZ-u pomažu ljudi koji s HDZ-om nemaju veze”.

“To je njezin problem, ona često izlazi u javnost ne provjeravajući činjenice. To je spin HDZ-a koji žele pokazati da smo mi kao i oni. Mi smo prijavili A. Plenkovića, on je ovdje bio s cijelom svojom svitom na jednoj privatnoj zabavi jedne medijske kuće. Mene zanima kako će povjerenstvo reagirati”., poručio je, između ostaloga, Ivica Puljak.

Leave a Comment

Your email address will not be published.