Prosvjed pred Skupštinom Zagreba, ukida se mjera roditelj odgajatelj - Kanal 5

Prosvjed pred Skupštinom Zagreba, ukida se mjera roditelj odgajatelj

U tijeku je šesta sjednica zagrebačke Gradske skupštine Grada Zagreba, a ispred Gradske skupštine prosvjeduju roditelji-odgojitelji zbog najavljenog modificiranja odnosno ukidanja te mjere.

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine danas se raspravlja o proračunu za iduću godinu koji iznosi 15,12 milijardi kuna – odnosno, 1,1 milijardu više nego za 2021. godinu.

Uštede su planirane na plaćama u Gradu, prodaji gradskih prostora, ali i na mjeri roditelj-odgojitelj, što je izazvalo političke prijepore i prosvjede roditelja, koji su se i danas okupili ispred Skupštine.

Na taj je prijedlog najavljeno mnogo amandmana, osam amandmana ulažu zastupnici Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365 uz poruku kako je odluka o ukidanju mjere roditelj odgojitelj ishitrena.

Predsjednik Skupštine Joško Klisović potvrdio je da će SDP odluku podržati, ali da će amandmanom tražiti kompenziranje mjere.

“Prijedlog smanjenja stavke u Proračunu za mjeru roditelj odgojitelj temelji se na mnogim njihovim netočnim podacima, a amandman koalicijskog partera u vlasti, SDP-a, niti približno ne bi sanirao negativne posljedice štete koju bi izmjena Odluke o mjeri koja vodi prema drastičnom smanjenju opsega prava odnosno prema  ukidanju, nanijela za 5793 korisnika koji brinu o oko 20000 djece, od toga o oko 6000 njih vrtićke dobi. Pozivamo vas da uz nas na prosvjedu pratite tijek sjednice – izglasavanje Dnevnog reda, rasprave oko prijedloga Proračuna i izmjene Odluke o roditeljima odgojiteljima, te glasanje o istima”, pozvali su iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja (HURO).

Leave a Comment

Your email address will not be published.