Prosvjed poduzetnika ispred Vlade - Kanal 5

Prosvjed poduzetnika ispred Vlade

Udruga Glas poduzetnika i Incijativa povremenih prijevoznika putnika održavaju prosvjed poduzetnika i prijevoznika, okupljanje je počelo već oko podneva te se krenulo na Trg sv. Marka.

Dosta nam je parafiskalnih nameta i nebuloznih poreza… Manja lokalna uprava i samouprava, što je tu problem? Inspektorat treba biti savjetodavno tijelo, a ne represivno. Ne smije biti isplativije ostati doma i ne raditi ništa nego raditi, poruke su prosvjednika koji će svoje zahtjeve predati Vladi, a nadaju se i susretu s premijerom Plenkovićem.

“Želimo reći da ovo raspuštanje Sabora nije bilo u pravom trenutku. Nemate s kim pričati sad o ozbiljnim, dugoročnim mjerama, možemo samo gasiti vatru. Po prvi puta su nas počeli shvaćati ozbiljno, danas smo razgovarali s tri ministarstva”, rekao je Hrvoje Bujas.

Danas smo dobili jasna obećanja, držat ćemo ih za riječ, istaknuo je i dodao: “Ne znam bi li se sastanak dogodio da nismo rekli da je dosta i da dolazimo na Markov trg.” Do 27. svibnja će se znati koliki dio sredstava europskih mjera dobija Hrvatska, naglasio je Bujas. 

“Stop parafiskalnim nametima! Dajte ljudima da rade!”, čulo se na prosvjedu.

Foto: N1

Leave a Comment

Your email address will not be published.