Pročelnik Lovrić podnio prekršajne i kaznene prijave za namjerno uznemiravanje, lažno predstavljanje i prijetnje - Kanal 5

Pročelnik Lovrić podnio prekršajne i kaznene prijave za namjerno uznemiravanje, lažno predstavljanje i prijetnje

Pročelnik za obrazovanje Grada Zagreba Ivica Lovirć reagirao je na izjave iznesene na press konferenciji platforme Možemo! i stranke Zagreb je naš!, a na temu prekršajnih i kaznenih prijava. Lovrić tvrdi kako je tijekom press konferencije iznesen niz neistinitih navoda te je uputio priopćenje u koje, između ostaloga, stoji;.

“… g. Tomašević na spomenutoj konferenciji navodi kako je protiv roditelja podneseno nekoliko desetaka kaznenih i prekršajnih prijava. Gradski ured za obrazovanje podnio je ukupno 7 prekršajnih prijava zbog širenja lažnih vijesti. Kao primjer prekršajne prijave zbog širenja lažnih vijesti ističemo primjer roditelja u OŠ Dr. Ivan Merz koji je u svom mailu upućenom svim roditeljima škole iznio niz neistinitih navoda, netočnih tvrdnji. optužbi i difamacija, tvrdeći, između ostalog, da se radovi na obnovi OŠ Dr. Ivan Merz „izvode bez projektne dokumentacije“, ističući pritom da obnova škole „nije u okvirima zakona“. Neistinite tvrdnje spomenutog roditelja vrlo su ozbiljne same po sebi, a posebice s obzirom na činjenicu da se isti u spomenutom podnesku poziva na autoritet struke tvrdeći kako „preko deset godina radim kao nadzorni inženjer građevinske struke na velikim projektima u Hrvatskoj i nisam do sada doživio tako nešto pa sam ostao šokiran“.

Foto: Facebook

Ističemo kako je objekt Osnovne škole Dr. Ivan Merz obuhvaćen cjelovitom obnovom u smislu Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije (NN102/20) te se obnova istog provodi sukladno svim zakonskim propisima. Štoviše, u tijeku je otvoreni postupak javne nabave za izbor izvođača građevinskih radova pod nazivom „Hitni radovi na sanaciji oštećenja nastalih u potresu na objektu Osnovne škole Dr. Ivana Merza – II. faza“ te je sva relevantna dokumentacija o obnovi škole javno dostupna u sklopu spomenutog postupka javne nabave putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske, broj objave: 2021/S F14-0004166.

“:.. Roditelj lažno tvrdi kako se obnova provodi bez ikakve dokumentacije!”, stoji u objavi pročelnika Lovrića.

Nadalje, ističemo kako je i u slučaju jedne od podnesenih prekršajnih prijava za širenje lažnih vijesti o stanju Osnovne škole Frane Krsta Frankopana ustanovljeno kako lažne vijesti o stanju škole, unatoč činjenici kako škola u pitanju uopće nije oštećena u potresu, širi osoba koja nije roditelj škole niti o stanju škole ima ikakvih spoznaja. Poučeni primjerom OŠ 

Nadalje se u priopćenju gradskog ureda za obrazovanje navodi;

“Poučeni primjerom OŠ Jure Kaštelana, nažalost, ne možemo biti sigurni da i u ovom slučaju nije riječ o zlorabi opravdanog straha roditelja uslijed postojeće situacije te još jednom perfidnom napadu orkestriranom od strane platforme Možemo! i stranke Zagreb je naš! s ciljem blaćenja gradske uprave Grada Zagreba, a sve ususret nadolazećim lokalnim izborima”.

Podsjećamo da je na primjeru inicijative roditelja OŠ Jure Kaštelana ustanovljeno da glavni pokretači i najaktivniji članovi spomenute inicijative roditelja uopće nisu roditelji učenika OŠ Jure Kaštelana, a neki uopće nisu ni roditelji, iako su se u svim dopisima upućenima Gradskom uredu za obrazovanje, baš kao i u svojim objavama na društvenim mrežama, potpisivali i lažno predstavljali kao roditelji učenika spomenute škole(!?). 

Ustanovljeno je, međutim, kako su spomenute osobe koje su se lažno predstavljale kao roditelji škole i na društvenim mrežama širili strah i paniku među stvarnim roditeljima škole, zlorabeći postojeću situaciju i njihov opravdani strah, vijećnici gradskih četvrti, članovi, simpatizeri i financijeri platforme Možemo! i stranke Zagreb je naš!, što je g. Tomašević i sam priznao na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, iako je prvotno tvrdio kako je riječ isključivo u pomoći pri otvaranju i vođenju mail adrese i Facebook stranice. Izreći takvu tvrdnju, da u 2021. godini, baš nitko od roditelja učenika OŠ Jure Kaštelana ne zna otvoriti mail adresu i poslati mail, i pritom mu je potrebna pomoć člana stranke Možemo! krajnje je nevjerojatna! 

Pročelnik za obrazovanje Zagreba Ivica Lovrić u svom priopćenju dalje navodi;

“Ističemo kako je javno dostupno i lako provjerljivo da se iste te osobe, prozvane na sjednici Gradske skupštine, kontinuirano potpisuju i predstavljaju kao roditelji učenika Osnovne škole Jure Kaštelana. Nadalje, čak i nakon upozorenja Gradskog ureda za obrazovanje upućenog na mail adresu [email protected]  kako postoje spoznaje i dokazi da se ne radi o roditeljima škole već članovima i aktivistima platforme Možemo! s iste te mail adrese dolazi sljedeći odgovor: „Poštovani, svi koje smo naveli za uvid roditelji su učenika OŠ Jure Kaštelana kao i svi potpisnici zahtjeva“. Pritom je, valja to naglasiti, ime članice stranke Zagreb je naš! koja uopće nije roditelj te škole, a koje je dotad, očito omaškom, kontinuirano stajalo uz spomenutu mail adresu, zamijenjeno potpisom „Inicijativa Jure Kaštelan“.

Kada je riječ o kaznenim prijavama, ističemo kako su podnesene dvije kaznene prijave i to zbog prijetnje i poticanja na ubojstvo. Naime, na društvenim mrežama u jednoj od objava tema koje je gostovanje pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, g. Ivice Lovrića, u emisiji na javnoj televiziji objavljen je komentar kojim se izravno prijeti ubojstvom i poziva na ubojstvo pročelnika Lovrića.  Druga kaznena prijava, pak, odnosi se na direktnu prijetnju upućenu elektroničkom poštom Gradskom uredu za obrazovanje i pročelniku Lovriću.

Leave a Comment

Your email address will not be published.