BAT ostaje u Hrvatskoj , uspješno završila priča oko Tvornice duhana Rovinj - Kanal 5

BAT ostaje u Hrvatskoj , uspješno završila priča oko Tvornice duhana Rovinj

Predstavnici sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) izrazili zadovoljstvo time što je priča oko budućnosti Tvornice duhana Rovinj (TDR) “završila dobro i BAT ostaje u Hrvatskoj”.

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga je održao sastanak s predstavnicima PPDIV-a, predsjednikom Denisom Paradišem te potpredsjednikom Ivicom Blaževićem, zahvalivši im se tom prigodom na zalaganju za radnike Tvornice duhana u Kanfanaru koja je u vlasništvu multinacionalne kompanije British American Tobacco (BAT).

Predstavnici sindikata pohvalili su suradnju i podršku gradonačelnika u pregovorima s BAT-om s ciljem ostanka tvornice u Istri i očuvanja radnih mjesta nakon što je tijekom prošle godine bilo najavljeno njeno moguće zatvaranje.

No, radnici više ne moraju brinuti za svoju budućnost, jer Tvornica duhana Rovinj ipak ostaje u Kanfanaru, ističe se u priopćenju.

“U Rovinj smo danas stigli kako bismo obišli naše kolege u TDR-u i završili priču koja je predugo trajala. Iznimno smo zadovoljni postignutim rezultatima, ispunili smo cilj i očuvali radna mjesta. To je ono što mi kao sindikat radimo i što smo uspjeli napraviti. Priča je završila dobro i BAT ostaje u Hrvatskoj. To je bitno za Istru i Rovinj, ali i Slavoniju i poljoprivrednike koji uzgajaju duhan, odnosno važno je za cijelu Hrvatsku”, izjavio je Paradiš.

Podsjetimo, BAT je preuzeo Tvornicu duhana Rovinj od Adris grupe u rujnu 2015. godine. Prema kupoprodajnom ugovoru, BAT je, uz TDR, preuzeo i tvrtke u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafiku, Hrvatske duhane, maloprodajne lance iNovine i Opresu te udio u Tisku. Transakcija je iznosila 505 milijuna eura a ugovorom se BAT obvezao zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od preuzimanja.

Prošle godine mediji su pisali da BAT razmatra odlazak iz Hrvatske zbog pogoršanih uvjeta poslovanja. U prosincu lani premijer Andrej Plenković kazao je da pregovori između Vlade i predstavnika BAT-a idu u dobrom smjeru te će učiniti sve da BAT nastavi proizvodnju u Istri.

Leave a Comment

Your email address will not be published.