Prezentacija iPhonea s 5G tehnologijom najavljena za 15. rujna - Kanal 5

Prezentacija iPhonea s 5G tehnologijom najavljena za 15. rujna

Prezentacija iPhonea 12, prvog Appleovog pametnog telefona s 5G tehnologijom, najavljena je za 15. rujna.

“Događaj Applea, pridružite nam se! Direktno iz Apple Parka, 15. rujna u 10.00 h”, navodi se na web stranici ovog tehnološkog giganta.

Apple tako nastavlja, u skladu sa svojom marketinškom strategijom zasnovanom na iščekivanju i neizvjesnosti, ništa više nije otkrio, ali kompanija već godinama predstavlja svoje nove modele na jesen.

Analitičar Ives de Wedbush je napisao da Apple i njegovi azijski opskrbljivači očekuju veću potražnju za veliki model od 17 centimetara, što navodi na očekivanje da će iPhone 12 biti telefon desetljeća.

Očekivanja Applea su prodaja više od 75 milijuna telefona, a više od trećine od 950 milijuna iPhonea koliko ih je u upotrebi u svijetu, dakle cca 350 milijuna komada, moglo bi se zamijeniti novim modelom već narednih mjeseci.

Upravo je ključni argument mogućnost korištenja ultrabrzih 5G veza, u doba kad se ta nova generacija mobilnih telefona već nudi u Južnoj Koreji i u Kini. Dva najveća konkurenta i lidera u sektoru, južnokorejski Samsung i kineski Huawei već su izbacili više 5G modela.

“iPHONE 12 predstavlja novi ciklus za firmu Cooka, najznačajniji od iPhonea 6 u 2014. godini. On će otvoriti novo poglavlje u rastu Applea usprkos tome što su današnje prilike manje povoljne za potrošnju”, rekao je analitičar Wedbush.

Leave a Comment

Your email address will not be published.