PRESS / TOMISLAV TOMAŠEVIĆ O borbi protiv homofobije, bolnici Sveti duh, boksovima za smeće, kvaliteti zraka i MC Stojanu - Kanal 5

PRESS / TOMISLAV TOMAŠEVIĆ O borbi protiv homofobije, bolnici Sveti duh, boksovima za smeće, kvaliteti zraka i MC Stojanu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa zamjenicima održao je redovnu konferenciju za novinare.

Tomaševićevi zamjenici govorili su o klupici obojanoj duginim bojama koja je postavljena na Zrinjevcu. “Međunarodni je dan protiv homofobije, htjeli smo uputiti temeljnu poruku da je Zagreb otvoren i siguran grad. Rekli smo da ćemo kao predstavnici Grada službeno sudjelovati u povorkama ponosa, bit će tako i ove godine. Bitno nam je i osigurati programsku podršku i adekvatnu infrastrukturu. Imamo program zaštite ljudskih prava”, rekla je Danijela Dolenec.

O Svetom Duhu

Gradonačelnik Tomašević komentirao je sutuaciju u bolnici Sveti Duh.

“Nova ravnateljica se treba baviti rezultatima inspekcije. Ravnateljica je istupila oko toga. Prvo će se pričekati da se interni nadzor završi i da se slične greške ne ponavljaju u budućnosti. Riječ je o jedinoj bolnici u Gradu Zagrebu u kojoj postoji kolektivni priziv savjesti. Jasno piše u izbornom programu da ćemo omogućiti pobačaj. To je u našem izbornom programu na temelju kojeg sam izabran za gradonačelnika i idemo dalje prema onome što smo govorili”, rekao je Tomašević.

O komunalnom redu

“Izmjena odluke o sakupljanju komunalnog otpada i po izmjenama će biti moguće za sve višestambene zgrade koje nemaju svoj prostor za smeće, nakon inspekcije će biti moguće postaviti boksove za smeće. Osim u povijesnoj jezgri, tamo će biti podzemni spremnici”, rekao je Tomašević.

Gradonačelnik je dodao da će Grad osigurati parcelu za one koji nemaju gdje staviti boks. Trošak će platiti stambene zgrade, a GSKG će ponuditi kredite kako bi bile manje pričuve.

Kvaliteta zraka na istoku Novog Zagreba

“Radit ćemo studiju za cijeli Zagreb. Znate da postoje različiti zagađivači zraka. Među tim zagađivačima su postrojenja za gospodarenje otpadom, ali su tu i promet, fosilna goriva… Ta studija je trenutno u procesu javne nabave”, rekao je Tomašević.

O mogućem nastupu MC Stojana u jednom zagrebačkom muzeju bio je kratak u komentaru.

“Nemam nikakav komentar, nisam stigao provjeriti što se radi. To su sad neki detalji s kojima se kao gradonačelnik ne moram baviti.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.