PRESS MINISTARA BAČIĆA Iskorištena su sredstava iz Fonda solidarnosti - Kanal 5

PRESS MINISTARA BAČIĆA Iskorištena su sredstava iz Fonda solidarnosti

U sanaciju štete od zagrebačkog i petrinjskog potresa u posljednje tri godine uloženo je 2 milijarde i 53 milijuna eura. Uoči dolaska članova Europske komisije u Hrvatsku ministar Branko Bačić održao je konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo da su sredstva iz Fonda solidarnosti iskorištena. Obnovljeno je mnogo javnih zgrada, a sada su prioriteti privatne kuće i iseljavanje stanovnika iz kontejnera.

Ostale su nam još dvije lokacije. Ne radi se o klasičnim kontejnerskim naseljima, nego o montažnim modularnim kućama koje su napravljene od kontejnera. Nadam se da ćemo do 1. studenog 30-tak obitelji koje žive u njima također stambeno zbrinuti, najavio je kazao je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić. 

Ministar Baćić. je Izvijestio kako se na područjima pogođenima zagrebačkim potresom grade 34 obiteljske te da nije dovršena niti jedna.

Potkraj ovog tjedna u Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine stižu predstavnici Europske komisije vezano uz korištenje novca iz Fonda solidarnosti. Novac iz tog Fonda bio je usmjeren na obnovu infrastrukture i javnih ustanova u Gradu Zagrebu i županijama pogođenima potresima.

Na sastanku ćemo predstavnike Komisije upoznati sa svim našim aktivnostima, realizacijom sredstava Fonda Solidarnosti i za petrinjski i za zagrebački potres. I mi i predstavnici EK ocjenjujemo kako je Hrvatska iznimno dobro odradila svoju zadaću kada je u pitanju korištenje sredstava Fonda Solidarnosti. Dat ćemo naše preporuke da, ubuduće – Fond Solidarnosti bude prilagođen vrsti prirodne katastrofe, najavio je Bačić. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.