PRESS Ministar Malenica tvrdi da Marušić i Hrvoj-Šipek odgovorno rade svoj posao - Kanal 5

PRESS Ministar Malenica tvrdi da Marušić i Hrvoj-Šipek odgovorno rade svoj posao

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, u kontektu povlačenja optužnice u slučaju ‘veliki Agrokor’ te istrazi u aferi Softver, na konferenciji za novinare je izjavio kako ravnateljice DORH-a i USKOK-a rade odgovorno.

Ministar Malenica u ovom trenutku, kako kaže, ne zna koji je razlog za povlačenje optužnice u slučaju veliki Agrokor te je mišljenja da “je to zasigurno pitanje za glavnu državnu odvjetnicu, odnosno županijskog državnog odvjetnika u čijoj je nadležnosti postupak”. Vjeruje da će se na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije DORH-a i Uskoka odgovoriti na sva otvorena pitanja, a dodao je kako mu je s ministarske pozicije teško komentirati konkretno postupanje pravosudnih tijela.

Na pitanje kako gleda na suprotne izjave ravnateljice Uskoka Marušić i europske tužiteljice Tamare Laptoš oko istrage u aferi Softver u kojoj je uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, ministar Malenica je izjavio kako bi bilo dobro da se na današnjoj pressici odgovori na to pitanje.

“Mislim da bi bilo dobro da glavna državna odvjetnica i ravnateljica Uskoka danas pojasne u kojem je statusu bio taj predmet. Što se tiče konkretnog postupanja, oni samostalno rade svoj posao, tako da ja u ovom trenutku ne bih govorio ima li predmeta koji se zataškavaju ili drže u ladicama”, kazao je Malenica.

Malenica je demantirao navode u medjima da je jučer na sastanku vladajuće koalicije izjavio kako je odluka Stožera civilne zaštite o covid potvrdama na razini preporuke i da nije obvezna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.