Preminuo Silvio Berlusconi - Kanal 5

Preminuo Silvio Berlusconi

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi preminuo je u bolnici u Milanu u 87. godini. Tri je puta vodio talijansku vladu, bio je senator i predsjednik desne stranke Naprijed, Italija. U svijet politke ušao je kao medijski tajkun, a karijera mu je bila obilježena skandalima i pravnim problemima vezanim uz postupke povezane s takozvanim bunga-bunga zabavama. Suočio se s 30-ak optužnica i kaznenih prijava, a iako mu je zbog porezne prijevare na 10 godina bilo zabranjeno obnašanje javnih dužnosti, prošle godine vratio se u gornji dom parlamenta.

Reakcije na smrt Berlusconija

Reakcije talijanskog državnog vrha na smrt Silvia Berlusconija.

Silvio Berlusconi prije svega je bio borac. Bio je čovjek koji se nikada nije bojao braniti svoja uvjerenja i upravo ta hrabrost i odlučnost učinili su ga jednim od najutjecajnijih ljudi u povijesti Italije. Zbog toga je činio razliku u svijetu politike, komunikacije i poduzetništva. S njim je Italija naučila da joj nitko ne može nametati ograničenja. Italija je naučila da se nikada ne smije predati, poručila je Giorgia Meloni, talijanska premijerka.

– Veliki Talijan, jedan od najvećih, na ovaj sunčani dan odlučio nas je pozdraviti zauvijek. Uz najbolje želje svima vama, molim vas minutu šutnje za Silvija Berlusconija, rekao je Matteo Salvini, potpredsjednik talijanske vlade.

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavi je tvit kojim izražava iskrenu sućut talijanskom narodu u povodu smrti Silvija Berlusconija.

Dugogodišnji protagonist Italije i europske politike, ostavio je izuzetno naslijeđe. Pamtit ćemo ga i kao velikog navijača i prijatelja Hrvatske. Naše misli idu uz njegovu obitelj i prijatelje, navodi se u tvitu Andreja Plenkovića.

Za jednog političara bio je nesvakidašnja osoba. Bio je vrlo iskren i otvoren, imao je privilegij kakav nemaju političari ovakvih razmjera – govorio je što misli, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Leave a Comment

Your email address will not be published.