Premijeru Plenković, zar Palčići iz Petrove stvarno moraju (is)platiti milijun kuna PDV-a? - Kanal 5

Premijeru Plenković, zar Palčići iz Petrove stvarno moraju (is)platiti milijun kuna PDV-a?

Nakon snažnog potresa u Zagrebu posebno je stradala bolnica u Petrovoj pa su humanitarnom akcijom prikupljena novčana sredstva za obnovu dijela bolnice kako bi se “palčići” vratili u siguran i opremljen bolnici smještaj.

Udruga “Dinamo to smo mi” u suradnji s Klubom roditelja “Palčići” pozvala je javnost na prikupljanje financijskih donacija te je u kratkom vremenu humanitarna akcija uspješno privedena kraju jer je prikupljeno potrebnih gotovo 5 milijuna kuna!

No, umjesto da se dijelom prikupljenog novca npr. kupi šest inkubatora, organizatori humanitarne akcije moraju čak milijun kuna platiti u državni proračun za PDV!

Zato pozivamo predjednika hrvatske Vlade gospodina Plenković da kao jednu od posljednjih premijerskih odluka donese upravo onu koja je potrebna kako se od prikupljenih 5 milijuna cijeli milijun morao ‘odrezati’ te isplatiti u državni proračun. Vjerojatno će Vam to dio građana nagraditi na predstojećim parlamentarnim izborima, zašto ne!

Posljedice snažnog potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka još uvijek nisu u potpunosti sanirane. Kako bi se “palčići“ vratili u Petrovu bilo je potrebno skupiti četiri milijuna kuna, a humanitarna akcija je u tome uspjela – prikupijeno je 4 948 242 kuna. A kad je došlo vrijeme za slavlje, pojavio se novi problem, naime, iznos od 989.648,00 kuna treba uplatiti državnom proračunu za PDV.

Aktivisti su ožaloščeni jer se tim novcem, primjerice, moglo kupiti još naprednih intenzivnih inkubatora koji su plaćeni po 156.250,00 kuna. No, od Porezne uprave je stigla odbijenica na zamolbu.

Premijeru može li Vlada napraviti iznimku za palčiće”, i oprostiti PDV, te tako dati svoj doprinos humanitarnoj akciji. Takvih je odluka Vlade već bilo, građani (čit. birači) to dobro prihvačali, a i najšira javnost. Živi bili, pa vidjeli!

Leave a Comment

Your email address will not be published.