PREMIJER PLENKOVIĆ To je još jedno Milanovićevo dosadno priopćenje - Kanal 5

PREMIJER PLENKOVIĆ To je još jedno Milanovićevo dosadno priopćenje

Premijer Andrej Plenković na press konferenciji u sjedištu HDZ-a govorio je o današnjem sastanku s vojnim zapovjednicima, a koji je predsjednik Milanović nazvao stranačkim sastankom s vojnim vrhom.

“To je još jedno dosadno Milanovićevo priopćenje. Ja sam to najavio na vladi, bili su na sastanku zapovjednici i moji savjetnici. S obzirom na to da je sutra sastanak Vijeća za obranu, a tamo će biti i predsjednik sabora, pa je zato on pozvan”, rekao je.

“Milanović je poslao dosadno priopćenje, krajnje nebitno. Kakva politizacija vojske, Jandroković je tamo bio u svojstvu predsjednika sabora. Vidjeli ste da smo u rebalansu dali ogromna dodatna sredstva za MORH. Milanović politizira. Hoće li Milanović imati 2, 3 ili 150 sastanaka sa zapovjednicima, ja tu ništa ne mogu”, rekao je Plenković.

“Meni taj sastanak članova vojnog vrha s članovima vlade djeluje normalno. Tu su bila 2 bivša ministra obrane, Božinović i Krstičević, tu je bio i Tomo Medved. Sve te nekakve izvedenice što se nekom čini, ja bih poludio dosad da se osvrćem na to”, rekao je premijer Plenković.

“Banožić na press-konferenciji sigurno nije kritizirao prvi mandat moje vlade, nego je govorio o višegodišnjem kontekstu, to nije imalo veze s onim što je radio Damir Krstičević”, rekao je Plenković. “Mi imamo obaveze kao članica NATO-a, radit ćemo i dalje. Nema tu nečeg što bi se moglo interpretirati tako. Nije to bio ni sadržaj ni misao toga što je bilo na sastanku, to nije njegov stav”, rekao je premijer.

“Sutra je normalni sastanak Vijeća za obranu, ništa dramatično. Nema tu uzbuđenja”, rekao je Plenković.

Komentirajući otpor dijela javnosti na sve šire uvođenje dovid potvrda, premijer Plenković je rekao; “Otpor? Gledajte, ja čitam kao i vi ovo što neki zastupnici zazivaju… Ako je netko imao senzibiliteta za ono što hrvatski narod može i treba prihvatiti, imali smo mi. Mi smo sada u situaciji kao i druge zemlje, u jeku četvrtog vala. Ja sam bio s ministrom Berošem u Dubravi, svi oni koji pretendiraju da je to karijes ili gripa, neka samo 15 sekundi pogledaju pacijente na respiratoru, na intenzivnoj, oni se doslovno bore za svaki udah”.

“To je bolest koja će uskoro uzeti 10.000 života u Hrvatskoj, da su oni tog svjesni, ne bi tako govorili, možda bi promislili i dali svoj doprinos zajedničkoj borbi protiv covida-19. To su loši, ignorantski stavovi. Kod ogromnog broja naših sugrađana to ne prolazi”, rekao je Plenković.

“Ja sam uvjeren da većina ljudi shvaća o čemu se radi. Vidjeli ste da se ponovo dinamiziralo cijepljenje. Mi smo od lipnja išli puževim korakom, sad se to malo ubrzava. Nema druge nego se cijepiti”, rekao je.

Leave a Comment

Your email address will not be published.