Premijer Plenković vidno iznerviran na pressici zbog pitanja o Frka-Petešiću - Kanal 5

Premijer Plenković vidno iznerviran na pressici zbog pitanja o Frka-Petešiću

Nakon sjednice vlade premijer Andrej Plenković obratio se novinarima te se osvrnuo na situaciju s covid-potvrdama, čije je ukidanje predložio Dario Hrebak (HSLS). Novinare je najviše zanimala situacija s državnim stanom koji koristi njegov predstojnik ureda Zvonimir Frka-Petešić, a njega je vidno jako iznerviralo.

O predsjedniku Milanoviću i ministru obrane Banožiću

“Prvo metodološki, to upućivanje pisama. Nisam ni vidio da je objavljeno dok nije bilo na webu. Metodološki je neprihvatljivo da se šalje pismo pa da se objavi na webu. Nije to ništa bitno. Ne želi surađivati, OK. Sve skupa ništa”, rekao je Plenković. 

Na novinarsko pitanje hoće li Milanović dobiti ugovore za Rafale, premijer je rekao; “Hoće”. Uskoro? Apsolutno, ima pravo na to, on je predsjednik, ima pravo na to. Dobit će te dokumente, koji su naravno tajni.”

Covid-potvrde zasad ostaju

Novinarsko pitanje; je li na stolu ukidanje covid-potvrda?

“Mi smo se sastali kao koalicija, sastajemo se svakog tjedna, u detalje prolazimo sve teme. To je bio komentar predsjednika HSLS-a. Te rasprave vode zemlje s puno više cijepljenih. Za sad nema nikakvih promjena.”

Na novinarsko pitanje hoće li na redu biti ukidanje nekih mjera jer je omikron blaži, premijer Plenković je odgovorio da je on sam rekao da se čini da je blaži, ali nije dao odgovor hoće li biti relaksacije mjera.

Na pitanje o poskupljenju energenata, Plenkovićje odgovorio:

“Što se tiče paketa mjera, ima tri segmenta. Prvi se odnosi na socijalno ugrožene koji dobivaju vaučer, mi ćemo tu pogledati kakva će biti situacija i procjena rasta cijena, pa ćemo po potrebi prilagoditi iznos. Drugi dio su naknade, nastoji se amortizirati udar na građane. Treći je dio porezni. U ovom trenutku ne vidimo da bi se moglo dogoditi nešto nepredviđeno. Do travnja ćemo izaći s paketom.”

Kaže da u procesu uvođenja eura nema nikakvih iznenađenja. “Radimo sustavno i doći ćemo do toga”, kaže.

Boji li se eksplozije cijena; “Ključna je zaštita potrošača u slučajevima lova u mutnom.”

A na pitanje o Hrebakovoj izjavi: “Horvat je dobio potporu, kao i cijela vlada, od koalicije. Radi, rade svi resori i točka. Postoji li problem? Ja mislim da ne. Pa neki dan smo bili u Bjelovaru, suradnja je odlična. Koalicija je koalicija, stranke trebaju imati vidljivost. Mi smo tu tolerantni.” 

Premijer Plenković se jako iznerviro na pitanja o Frka-Petešiću

Novinari su Plenkovića pitali zašto je njegov predstojnik ureda prijavljen na Dugom otoku?

“To mi je super, to mi je zabavno. Kako napraviti Frka-Petešića problemom? Ja bih njima poručio da rade kao on, s tom stručnom pedantnošću i predanošću, pa nek onda komentiraju.”

Novinari mu repliciraju da to nije bilo pitanje i ponovno ga pitaju zašto Frka-Petešić nije prijavljen u Zagrebu. “Ne znam, ne pitam tko je gdje prijavljen. Jesam li ga pitao? Nisam ga pitao.”

Novinar RTL-a kaže premijeru da je i on došao u Zagreb i da se morao prijaviti u Zagrebu.

“To nema veze s tim što je on dobio stan. To je smiješno. To je u eteru samo da se napravi problemčić. Ovo je toliko smiješna priča. Ne da neće ostavku podnijeti nego će raditi i dalje.” 

Kako mu izgleda to što se Frka-Petešić, kad postaje dužnosnik, odjavljuje u Zagrebu i prijavljuje na Dugom otoku, zanimalo je novinare; “Izgleda mi da je sve u redu, da nema drugu nekretninu…”

Na sljedeće pitanje zašto je Frka-Petešiću obitelj prijavljena u Dubravi, premijer je odogovorio:

“Ne znam niti me briga. Jel ovo problem? Zašto je ovo problem uopće? Opterećujete javnost, ono, prestanite. Ovo radite namjerno. To je ono što nazivam harangom i sad ćemo podvući crtu”, novinarima odgovara Plenković.

“Imate neko pametnije pitanje?”, obraća se premijer novinarima.

A na opasku novinara da ne postoje glupa pitanja, nego samo glupi odgovori, Plenković je rekao:

“Samo se vi tješite”. 

Iako se vidno iznervirao, novinarima je u dva navrata rekao da nije nervozan pa je nakon toga, prilično nervozno, odšetao s presice.

Leave a Comment

Your email address will not be published.