Premijer Plenković: Veće plaće zdravstvenim radnicima, božićnice za državni i javni sektor bit će isplaćene 18. prosinca, a podignute su s 1000 na 1500 kuna - Kanal 5

Premijer Plenković: Veće plaće zdravstvenim radnicima, božićnice za državni i javni sektor bit će isplaćene 18. prosinca, a podignute su s 1000 na 1500 kuna

Hrvatka vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv bolesti covid-19 osigurati dodatak na plaće te tako ispraviti nepravdu i onim liječnicima koji rade s oboljelima od koronavirusa, a ovih su dana dobili manje plaće. Nekima od njih to je smanjenje bilo i do 20 posto.

“Danas je 10. dan od posljednjeg postroženja mjera. Premda je rano reći kakav je učinak mjera, nažalost bilježimo rast broja zaraženih. Rast visokih brojeva se još nije spustio, moramo se držati mjera, kako bismo do Božića smanjili broj zaraženih i smanjili pritisak na zdravstveni sustav. Još uvijek nije dovoljno jer se porast nije zaustavio. Moramo se pridržavati svih mjera”, rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

“Vlada će danas donijeti odluku o povećanju plaća zdravstvenim djelatnicima, isto ćemo dati i sustavu socijalne skrbi”, rekao je premijer Plenković.

“Kad je riječ o školama, većina županija će zatražiti od Ministarstva da se idući tjedan škola prebaci online za srednje škole. Svi će biti van sustava dolaska u škole od 14. prosinca do 18. siječnja”.

“Božićnice za državni i javni sektor bit će isplaćene 18. prosinca, podignute su s 1000 na 1500 kuna”, rekao je Plenković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.