PREMIJER PLENKOVIĆ Pozivam sve da se cijepe boosterom i prije isteka roka od 6 mjeseci - Kanal 5

PREMIJER PLENKOVIĆ Pozivam sve da se cijepe boosterom i prije isteka roka od 6 mjeseci

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, na početku današnje sjednice vlade održao je uvodni govor.

Što se tiče glavne teme kojom se bavimo već skoro dvije godine, epidemiološka situacija s covidom-19, vidimo broj potvrđenih slučajeva zaraze nastavlja svoj pad, ali su ti brojevi i dalje veliki, sve to upućuje na oprez i pridržavanje mjera, rekao je Plenković.

Zbog nove varijante omikron posebno je važno da se nastavi proces cijepljenja, a osobito da se ide intenzivnije u cijepljenje booster dozom, rekao je premijer.

“Stoga u ime Vlade pozivam sve koji su se cijepili da se prije isteka 6 mjeseci od primanja druge doze cijepe i trećom dozom, a osobito u ovim okolnostima oko Božića”, rekao je Plenković.

Moramo ponoviti, svaki naš preminuli sugrađanin, a preminulih je više od 11 tisuća, svi koji su nažalost preminuli, a nisu se cijepili, doveli su sebe u groznu situaciju, a i svoje bližnje. Tu bol gubljenja života možemo smanjiti, možemo prevenirati ako se što više naših sugrađana zaštiti, a najbolja zaštita je cijepljenje. Nema ničega racionalnog u tome da se donese odluka da se ne cijepi. Treba dati povjerenje znanosti, struci, liječnicima i medicinskom osoblju koje se već dvije godine bori protiv covida, rekao je Plenković.

Naše mjere, kad ih usporedimo s drugima, bile su zaista među najblažima i s jedne strane imamo velik broj sugrađana koji se pridržavaju i poštuju mjere, koji se cijepe, koji vjeruju liječnicima i informacijama koje dobivaju od meritornih institucija, a s druge strane ima nekih koji se predstavljaju kao branitelji ljudskih prava i sloboda, koriste ovu tešku situaciju da bi dobili kakav poen za svoje političko djelovanje. To su oni i oportunisti i populisti koji žele profitirati na ovome. Baš u kontekstu današnjeg dana, Međunarodnog dana ljudskih prava, želim poručiti svim našim sugrađanima da ćemo mi nastaviti štititi njihovo zdravlje i život, kao i sva druga prava, a na svima nama je izbor pokloniti povjerenje onima koji svoje izjave baziraju na utemeljenim iskustvima i meritornim institucijama ili pokloniti povjerenje demagozima koji se služe neistinama, teorijama zavjere i rade veliku polarizaciju i podjelu u društvu, što ne smatramo niti da je dobro niti da je solidarno, rekao je Plenković.

Premijer je na početku sjednice govorio i o Schengenu, te podsjetio da je Vijeće Europske unije zaključilo da je Hrvatska ispunila uvjete za ulazak u Schengen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.