PREMIJER PLENKOVIĆ O VELEDROGERIJAMA Nisam ja tu računovođa da s njima govorim o preciznom datumu doznake - Kanal 5

PREMIJER PLENKOVIĆ O VELEDROGERIJAMA Nisam ja tu računovođa da s njima govorim o preciznom datumu doznake

Premijer Andrej Plenković izjavio je da će ministri financija Zdravko Marić i zdravstva Vili Beroš održati sastanak s veledrogerijama o dugovima za lijekove i da će im biti isplaćena određena sredstva u slijedećim danima.

Predstavnici veledrogerija, ljekarnika i proizvođača lijekova prošli tjedan su upozorili da bi zbog 6,5 milijardi kuna duga opskrba lijekovima mogla biti ograničena, a veledrogerija Medika danas je obustavila isporuku lijekova bolnicama.

Plenković je situaciju ocijenio uobičajenom te najavio da će Marić i Beroš uskoro održati sastanak s veledrogerijama, kojima će biti isplaćena određena sredstva.

“Svako malo veledrogerije, kada dođe neki važan termin, bilo Božić bilo Uskrs ili datum izbora, složno krenu tražiti sredstva koja im se trebaju platiti”, rekao je Plenković novinarima.

“Mi smo o tome razgovarali, ministri financija i  zdravstva će s njima održati sastanak i bit će im isplaćena određena sredstva u slijedećim danima”, dodao je.

Na upit o datumu, premijer je odgovorio kako će ministri o tome razgovarati. “Nisam ja tu računovođa da s njima govorim o preciznom datumu doznake”, poručio je Plenković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.