PREMIJER PLENKOVIĆ O Gabrijeli Žalac: Sada više nije bitno jesam li pogriješio. Žao mi je što se ovo dogodilo. Što bih trebao biti, sretan? - Kanal 5

PREMIJER PLENKOVIĆ O Gabrijeli Žalac: Sada više nije bitno jesam li pogriješio. Žao mi je što se ovo dogodilo. Što bih trebao biti, sretan?

“To su nove okolnosti i nove činjenice. Dogodi se situacija ovog tipa, mi smo primili na znanje ovo što je odlučio sudac istrage. Mi ćemo razriješiti gospodina Petrica”, rekao je premijer Plenković novinarima na pitanje o pritvoru bivše ministrice Gabrijele Žalac.

“Predsjedništvo HDZ-a je u utorak, primijenit ćemo statutarne odredbe”, rekao je šef HDZ-a na novinarsko pitanje o mogućem izbacivanju Gabrijele Žalac iz Predsjedništva stranke. “Nemam pojma o inicijativi za istražno povjerenstvo o DORH-u. Vlada ne postoji radi oporbe, nego zbog hrvatskih građana. Mi smo dvaput zaredom dobili povjerenje”.

“Moj cilj je da Hrvatska ide naprijed, da ne propada, a cilj oporbe je da HDZ propadne. Ako se dogode neki detalji, neke greške, koji zahtijevaju da pravosuđe djeluje, ono djeluje. Nemiješanje u rad sudske vlasti je naše načelo”, rekao je premijer Andrej Plenković.

“Sve što sam ja znao o Žalac do 2016. godine me dovelo do zaključka da je jedna mlada žena s velikim iskustvom, znanjem jezika i tematike. Bila je dobra za taj posao. Smirimo malo loptu, nemojmo nekog osuđivati prije nego što tijela koja su za to nadležna to odluče, to nije normalno. Ako će dio ljudi raditi hajku i tražiti priliku da baca blato prema meni i HDZ-u, neka. Dogodilo se to, vidjet ćemo što će biti. Za nju vrijedi presumpcija nevinosti kao i za sve druge”, rekao je Plenković.

“Sada više nije bitno jesam li pogriješio. Žao mi je što se ovo dogodilo. Što bih trebao biti, sretan?”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.