Premijer Plenković o roditeljima njegovateljima: Idemo na cjelovito rješenje - Kanal 5

Premijer Plenković o roditeljima njegovateljima: Idemo na cjelovito rješenje

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas službeno boravi u Istri, gdje je u izjavi za medije ponovno istaknuo sve što je Vlada dosad učinila, a onda se ponovno osvrnuo i na odnos s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem i zašto odbija suradnju s njim.

Nabrojao je slučajeve Milanovićevog blokiranja prijedloga Vlade za imenovanje raznih dužnosnika i predstavnika pa kazao: “To je samo da javnost osvijesti gdje je problem i gdje teme stoje.”

Ponovno se dotaknuo i početka ruske agresije na Ukrajinu kada je Milanović odbio sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“Ako je postojao ijedan trenutak kada smo se trebali sastati zbog sigurnosnih ugroza, to je bio taj trenutak. Ni pisma ni razglednice… Nakon toga uslijedilo je njegovo potpuno soliranje i danas ponovljeni proruski stavovi koji su u potpunosti suprotni onome što je prirodna pozicija Hrvatske kao europske države, zemlje koja nije ni neutralna ni nesvrstana. Imamo dijametralno različita stajališta.”

Istaknuo je da strani dužnosnici ne žele surađivati s Milanovićem koji je izoliran u svojim stavovima.

“Da osvijestimo, ovdje je nedavno bio španjolski premijer i nije se susreo s njim, bila je danska premijerka, nije se susrela s njim, bio je predsjednik kanadskog Senata i nije se susreo s njim, bio je potpredsjednik Vlade Italije i nije se susreo s njim. Razumijete li koje mu poruke šalju naši saveznici i partneri – i mi čujemo što govorite godinu dana i niste naš sugovornik”, rekao je Plenković.

Govoreći o roditeljima njegovateljima, istaknuo je da je njegova Vlada povećala naknade za roditelje njegovatelje s 2500 na 4000 kuna.

“Ide se na cjelovito rješenje. Ova ista gospođa Mrak Taritaš koja je danas bila predlagatelj, prije nekoliko mjeseci je bila protiv zakona kada su se dizale naknade. Nismo za licemjerno manipuliranje ljudskom nesrećom. Tu smo da pomognemo. Ako je ijedna Vlada dizala naknade i pokazala suosjećanje i skrb, pokazala je naša i pokazivat će i dalje”, dodao je.

Leave a Comment

Your email address will not be published.