Premijer Plenković o Miloševićevom dolasku u Knin: To je vrlo korisna i dobra stvar - Kanal 5

Premijer Plenković o Miloševićevom dolasku u Knin: To je vrlo korisna i dobra stvar

Premijer Andrej Plenković komentirato je dolazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića (SDSS) u Knin, na proslavu 25. obljetnice Oluje, kao višestruko “vrlo korisnu i dobru stvar“, a jako dobrom ocijenio je činjenicu da će u Kninu govoriti general Gotovina.

Činjenica da će Milošević u Kninu biti u ime SDSS-a je vrlo korisna i dobra stvar za hrvatsko društvo, za odnose između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj, dobra je za odnose između Hrvatske i Srbije i dobra je poruka moderne, suvremene Hrvatske koja je riješila sve svoje nacionalne zadaće, izjavio je premijer Plenković u središjem Dnevniku HTV-a.

Oluja je, ne samo najvažnija pobjeda u Domovinskom ratu, možda uopće u hrvatskoj povijesti, to je operacija koja je bila pravno legitimna, vojno neizbježna, a politički nužna, istaknuo je premijer Plenković.

“Naš je cilj da mijenjamo i odnose u hrvatskom društvu i odnose sa susjedima, na bolje, da ih stavljamo na pravo mjesto i u pravi vremenski i povijesni kontekst“, odgovorio je na pitanje o suradnji sa Srbijom nakon 5. kolovoza, gdje se Miloševićev potez opisuje skandaloznim.

Prošlo je 25 godina od kraja rata, 22 od mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, Hrvatska je članica EU, NATO-a…, smatramo da je ova odluka izrazito dobra i pozitivna, vjerujem da će s vremenom razumjeti i u Beogradu i cijela politička scena zašto je ta odluka važna i zašto je dobra, korisna i jedina moguća, izjavio je Plenković.

“Važnom političkom gestom hrvatske Vlade“ nazvao je odlazak ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Grubore.

“Činjenica da potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja, general HV-a, zapovjednik Tigrova Tomo Medved želi otići u Grubore, napraviti civilizacijsku gestu u ime Vlade i izraziti pijetet prema žrtvama važna je politička gesta hrvatske Vlade“, izjavio je premijer Plenković.

Zadovoljan je što će na proslavi 25. obljetnice Oluje u Kninu govoriti general Ante Gotovina.

“Činjenica da će general tamo govoriti je jako dobra za Hrvatsku. Sjećamo se njegovih poruka nakon povratka iz Haaga ‘rat je gotov, okrenimo se budućnosti’ i uvjeren sam da i on dijeli ovakav pristup i stav kakav smo zauzeli povodom 25. obljetnice Oluje“.

Leave a Comment

Your email address will not be published.