Premijer Plenković nakon sastanka nove vladajuće većine: Znam sastav Vlade, bit će manja, detalje ću vam reći sutra - Kanal 5

Premijer Plenković nakon sastanka nove vladajuće većine: Znam sastav Vlade, bit će manja, detalje ću vam reći sutra

Premijer Andrej Plenković, nakon ručka s predstavnicima nove vladajuće većine, rekao je novinarima kako je razgovor protekao u dobrom ozračju, te da je na sastanku predstavio dinamiku aktivnosti za idući tjedan.

Plenković će sutra predsjedniku Zoranu Milanoviću odnijeti 76 potpisa potrebnih za sastavljanje nove vlade.

Sastanku su, pored predstacnika HDZ-a, bili prisutni predstavnici nacionalnih manjina, predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, predsjednik HNS-a Predrag Štromar i predsjednik Reformista Radimir Čačić. 

“Razgovor je protekao u vrlo dobrom ozračju. Predstavio sam kolegama dinamiku aktivnosti za idući tjedan. Sutra ću imati susret s predsjednikom. Nakon što dobijem mandat za sastavljenje, on i predsjednik Sabora će se dogovoriti o konstituirajućoj sjednici koja se očekuje sredinom idućeg tjedna”, rekao je Plenković.

Sutra će se doznati koliko će biti ministarstava, no svakako ćeih biti manje. Na novinarsko pitanje je li Banožić sposoban za ministra obrane, Plenković je rekao da su svi budući članovi Vlade sposobni, a da će među njima biti i nekih koji do sada nisu bili ministri.

Plenković je izjavio i da je osobno pokrenuo inicijativu susreta s čelnicima oporbenih stranaka i grupacija kako bi im objasnio što planira napraviti i koji izazovi ih očekuju, kao i što će biti na dnevnom redu Europskoga vijeća, a oni su odbili doći na sastanke.

“To više govori o njima nego nama. Mi smo i dalje za dijalog.”, izjavio je Plenković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.