PREMIJER PLENKOVIĆ Milanovićeve nastavlja sa salvom uvreda, objave su mu talog društvenih mreža, stavio je metu na Pupovca - Kanal 5

PREMIJER PLENKOVIĆ Milanovićeve nastavlja sa salvom uvreda, objave su mu talog društvenih mreža, stavio je metu na Pupovca

Premijer Andrej Plenković u Osijeku je sudjelovao na svečanom otvorenju osječkog Putničkog pristaništa na Dravi te je dao izjave za medije o aktuanim temama. 

Na upit novinara komentirao je nove objave predsjednika Zorana Milanovića i njegov obračun s Miloradom Pupovcem.

“Milanović nastavlja sa salvom uvreda. Još jednom ću reći on je izašao iz okvira normalnog ponašanja predsjednika. Nije to stil niti bezobrazluk, kako to prezentira Grbin. Ne znam iz kojih je razloga krenuo u ovo sve. On je teško pravno i politički poražen i nije mi jasno što radi. Ako nastavi tim putem, u saboru će biti politički poražen i ponižen”, rekoa je Plenković.

“Zastražujuće i frapantno je kada sam rekao ‘talog društvenih mreža’, jer vidim da on i jataci iz Mosta to ne razumiju. Za mene je to mržnja koja se razvija i truje društvo. Milanovićeve objave su talog društvenih mreža. Milanović je nacrtao metu na zastupnika Pupovca. To je govor mržnje”, rekao je.

“Ovo je jedna sramota, pozivam Miljenića i Grbina da kažu slažu li se s crtanjem mete na predstavniku Srba u Hrvatskoj od strane predsjednika. Mislimo li se probudiiti iz ovog svega ili ćemo samo reći ‘on je takav’. Malo smo postali previše tolerantni”, dodao je Plenković.

Komentirao je i situaciju s veledrogerijama.

“Situacija je uobičajena. Uvijek uoči izbora veledrogerije kreću tražiti sredstva. Razgovarat će se s njima”, rekao je. 

Osvrnuo se i na Milanovićevu tvrdnju o opozivu te onu da se premijer sakrio iza Mosta.

“Znate da sam odgovarao na pitanja, ja sam odgovorio u varijanti ako se ovakvo divljaštvo nastavi, da se o tome može razgovarati. Cijelu temu je samoionicijativno pokrenuo Šeks i to je sve. Bilo bi bolje da kaže profesorici Đurđević tko je bio njegov prvi izbor za čelno mjesto Vrhovnog suda prije nego što joj priušti ono što joj kani priuštiti sad. Ja znam tko je ta osoba, ali neka on kaže tko je ta osoba”, rekao je Plenković.

Komentirao je i optužnicu vezanu uz Agrokor te kazao da je podizanje optužnice pitanje za DORH. Komentirao je i prodaju Leda.

“Prvo da komentiram transakciju vezanu uz Ledo, mislim da je to pozitivan impuls za hrvatski brend i njegovo jače pozicioniranje na europskom i globalnom tržištu. Reagirali smo pravovremeno, održali kompaniju, dobavljače, kompanija funkcionira i ovo je put ka funkcioniranju kompanije na tržišnim osnovama”, rekao je premijer.

“Neće te kompanije nigdje otići, ostat će tu. Bilo bi dobro, kada se o tome razgovara, da se ipak kažu činjenice. Činjenice da je vlasnička struktura Fortenova danas ogledalo vjerovnika kojima bivši vlasnik nije bio u stanju isplaćivati svoje kredite. Nije vlada ta koja je utjecala na vlasničku strukturu kompanije danas, nego onaj tko se zaduživao prije i nije mogao servisirati te obveze”, dodao je.

Plenković je danas u posjetu Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Nakon otvorenja osječkog Putničkog pristaništa na Dravi, Plenković će nazočiti svečanom uručenju ugovora iz Programa ruralnog razvoja u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije. Nakon toga će u Vukovaru obići silos i pretovarnu luku tvrtke VUPIK plus d.o.o.te se sastati s predstavnicima tvrtke VUPIK plus d.o.o. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.