Premijer Plenković iz Ukrajine o izjavama predsjednika Milanovića: Vidim da je u top formi, briljantan je ovih dana, valjda je opet bilo jugo u Zagrebu - Kanal 5

Premijer Plenković iz Ukrajine o izjavama predsjednika Milanovića: Vidim da je u top formi, briljantan je ovih dana, valjda je opet bilo jugo u Zagrebu

Premijer Andrej Plenković boravio je u službenom posjetu Ukrajini, a u završnoj izjavi za medije osvrnuo se na odnose Hrvatske i Ukrajine i komentirao izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića.

“Očekujem da dva temeljna politička prioriteta za Ukrajinu, a to su mirna reintegracija okupiranih područja i europski put, nastavimo podržavati i kao država i vlada i kao cijeli sustav jer Hrvatska ima jedinstveno iskustvo. Nema nijedne druge članice EU koja je imala okupirana područja pa ih je mirno reintegrirala”, kazao je Plenković. Dodao je i da je Hrvatska jedna od najmlađih članica EU.

Na novinarsko pitanje kakva je potlika hrvatske vlade prema Rusiji, jer predsjednik Milanović kaže da je šarlatanski.

“Ako je to izjavio, onda je to još jedna uspješnica. Vidim da je u top formi, briljantan je ovih dana tako da će sigurno naši ukrajinski prijatelji biti oduševljeni takvom izjavom hrvatskog predsjednika. Pronosi slavu hrvatskoj vanjskoj politici, to je pravi put, čestitam mu i predlažem da samo tim putem nastavi”, započeo je Plenković.

Što se tiče Rusije, premijer Plenković tvrdi da postoji politčki dijalog i gospodarska suradnja.

“Mi znamo njihove pozicije, imamo naš odnos i s Ukrajinom. Ne znam čemu takve konstatacije, valjda je opet bilo jugo u Zagrebu.”

Plenković je izjavio da su takve izjave predsjednika Milanovića štetne.

Leave a Comment

Your email address will not be published.