Premijer Plenković: Ako situacija bude dobra, 1. ožujka popuštamo mjere - Kanal 5

Premijer Plenković: Ako situacija bude dobra, 1. ožujka popuštamo mjere

Tijekom sjednice Vlade osjetio se potres.

Na sjednici vlade, donesene su dvije odluke; odluka o donošenju Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije i odluka o financiranju najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresima na tim područjima.

Vlada je donijela i zaključak o financiranju troškova mobiliziranja i nabave robe u svrhu provedbe mjera otklanjanja posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

“I dalje bilježimo pad brojki. Tjedni prosjek nam je 75 novih slučajeva na milijun stanovnika, samo Finska i Danska imaju bolju situaciju. Broj preminulih je i dalje u značajnom padu. Smatramo da je popuštanje mjera primjereno. Svima želim poručiti da ćemo, ako situacija bude dobra, ići dalje u popuštanje, možda već od 1. ožujka”, rekao je premijer.

“Dinamika cjepiva se intenzivira. Do kraja ožujka imat ćemo preko 700.000 doza. Postojeća cjepiva su učinkovita.

Što se tiče razgovora o cjepivima od kompanija koje nisu u ovih nekoliko rezerviranih, mi ćemo na temelju kontakata napraviti određene upite prema ruskoj strani, vidjeti kakve su sve informacije. Zbog sigurnosti građana i uobičajenih kriterija želimo biti sasvim sigurni da to bude pouzdano, sigurno i učinkovito kao i ova tri cjepiva koja su u uporabi. Nije dobro da nam sa županijske razine netko iznosi informacije koje zbunjuju starije od 65. Sva tri cjepiva su učinkovita na način da nema smrtnih posljedica, teških simptoma, hospitalizacije, respiratora”, rekao je Plenković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.