Predsjedniku Milanoviću nezamislivo je da zastupnici nakon konstituiranja Sabora idu na godišnji odmor - Kanal 5

Predsjedniku Milanoviću nezamislivo je da zastupnici nakon konstituiranja Sabora idu na godišnji odmor

Kako javlja Jutarnji list, predsjedniku Zoranu Milanoviću je nezamislivo da se, nakon izbora i konstituiranja Sabora, odmah ide na ljetnu stanku, koja je prema Ustavu predviđena do 15. rujna.

Naime, Koalicija Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad prikupljaju potpise za peticiju “Nema odmora dok ne počne obnova”. Peticijom traže od predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da sazove izvanrednu sjednicu Sabora nakon konstitutiranja Sabora u srpnju nakon izbora.

“Čak i da nema potrebe za donošenjem zakona koji će regulirati obnovu Zagreba i okolice nakon potresa, nezamislivo je da novi Sabor ode na godišnji odmor prije nego što je uopće počeo raditi.”, prenosi sugovornik Jutarnjeg stav predsjednika države.

Tomislav Tomašević iz Možemo! objasnio je jučer za N1 kako skupljaju potpise za peticiju koju će predati predsjedniku države, a kojem će tražiti hitnu sjednicu Sabora nakon one konstituirajuće koja će održati nakon što bude formirana parlamentarna većina.

“Mi skupljamo potpise da nakon što bude konstituirajuća sjednica zastupnici ne odu na ljetnu stanku, nego da se krene u usvajanje kvalitetnog zakona o obnovi”, pojasnio je Tomašević za N1.

Peticija se može ispuniti na internetskoj stranici koalicije te na štandovima na Trgu bana Josipa Jelačića, Cvjetnom trgu, Trešnjevačkom placu, ulazu u Importanne centar, te na okretištima Dubec i Črnomerec.

Leave a Comment

Your email address will not be published.