Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je bivšu premijerku Jadranku Kosor, Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom - Kanal 5

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je bivšu premijerku Jadranku Kosor, Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je danas Jadranku Kosor, bivšu premijerku, Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom, te tom prigodom rekao:

“Poštovana gospođo Kosor, draga Jadranka, cijenjeni članovi obitelji i prijatelji. Danas 10 godina nakon potpisivanja pristupnog ugovora Hrvatske Europskoj uniji, koji je potpisala gospođa Kosor, pregovora koji su godinu dana zapali u jednu nepredvidivu fazu koju ste doveli do kraja uz dosta napora, vještine, diplomacije. Danas, 10 godina kasnije moja odluka da vas odlikujemo veleredom kraljice Jelene. To nije jedini razlog, drugi je što ste u tom kratkom razdoblju, dok ste bili predsjednica bili na čelu Vlade u teškim okolnostima, u vrijeme ozbiljnih poremećaja u funkcioniranju državnih institucija.”

“Bio sam u istoj koži, u istim cipelama, u istom odijelu i znam koliko je to bilo komplicirano. Stranka koju ste vodili vas je izbacila, ljudi koje ste politički stvorili vam se danas više ne javljaju, zato za Hrvatsku koja više neće biti takva, svjesna svojih grešaka koji je bilo, i svojih uspjeha kojih je bilo puno više, koja je puno svjetlija i ovog prosinačkog dana koji ćemo ovom ceremonijom malo uljepšati. Hvala vam za doprinos Republici Hrvatskoj”, rekao je Milanović.

U svom obraćanju Jadranka Kosor je rekla;

“Hvala lijepa, gospodine predsjedniče, na ovom priznanju. Zaista ste me razveselili. Ovo je siv, ali meni prekrasan dan. Hvala lijepa. Iz puno razloga ovo je priznanje koje dodjeljujete u ime Republike Hrvatske i na tome zahvaljujem.”

“Ja ne nastavljam politički posao, ali svakako ću nastojati u svemu što ću od sada raditi zastupati interese Republike Hrvatske”, rekla je Kosor. Svi ćemo jednom otići, ali u politici je važno da se, na kraju dana, ničega ne stidiš, a ja se posebno ponosim tim potpisivanjem pregovora, koje sam potpisala nalivperom koje sam dobila od Svetog oca”, rekla je Kosor.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Kosor je odlikovanje primila za, kako se navelo u priopćenju Ureda predsjednika, izniman doprinos međunarodnom položaju i ugledu Republike Hrvatske te razvoju odnosa Republike Hrvatske i hrvatskog naroda s drugim državama i narodima.

Leave a Comment

Your email address will not be published.