PREDSJEDNIK MILANOVIĆ Tko je uopće rekao da mene zanima drugi mandat?!? Neću se dodvoravati antifašistima, to su obični šibicari, naprosto, neka mi se više ne javljaju - Kanal 5

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ Tko je uopće rekao da mene zanima drugi mandat?!? Neću se dodvoravati antifašistima, to su obični šibicari, naprosto, neka mi se više ne javljaju

U zrakoplovnoj bazi na Plesu obilježena je 30. obljetnica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i prilika za novu rundu razgovora s vrhovnim zapovjednikom i predsjednikom Milanovićem, a bez prisutnosti ministra obrane Banožića.

“Pobjegao je, ne usudi se doći zato što se vjerojatno radi na njegovoj smjeni. To je valjda jasno”, komentirao je predsjednik Republike Zoran Milanović.

Premijer Andrej Plenković se baš i nije trudio dati uvjerljiv demanti. Na pitanje radi li na smjeni Banožića, kratko i jasno odgovorio je “ne” i slijegnuo ramenima.

Nije bio prisutan ni načelnik Glavnog stožera Robert Hranj jer je na godišnjem odmoru.

Predsjednik Milanović je danas nastavio s optužbama da cijena Rafalea skandalozno raste te je najavio kako će od Blade tražiti da mu se dostave svi ugovori.

“200 milijuna eura je maznuto, nestalo je.”

Ali ipak, lekcija za nas prebukvalne novinare – predsjednik možda ipak nije mislio baš tako doslovno. “Mislite da sam rekao doslovno da je netko došao s vrećama krumpira i natrpao novac u njih? Metafora i metonimija, ne znate za to?”, upitao je Zoran Milanović. Dakle, “maznuto” u smislu – u proračunu zbog toga nema stavke za oklopna vozila Bradley.

No, doslovno ga shvaća i premijer. Kaže, razlika je uobičajena – PDV + indeksacija cijena, plus troškovi infrastrukture i obuke. No, objave ugovora neće biti.

O “maznutih” 200 milijuna eura govorio je danas i premijer Plenković;

“Evo, tu su tih maznutih 200 milijuna eura, koje je recimo netko iz Povjerenstva stavio sebi u džep.”

Predsjednik Milanović oštro komentira premijerove izjavave o Ukrajini.

“Jel’ se konzultirao sa mnom? Nije! Apsolutno je to njegovo soliranje, zato što u tome nisam ja. Mislim da nije riskantno za Hrvatsku, ali mislim da je to naprosto njegov osobni drajv“, komentirao je predsjednik RH.

Premijer Plenković mu je uzvratio;

Ove trivije, šarlatanstvo, koje on s tim tezama baca u eter su na njegovu sramotu, ovo što on radi je u biti sramota, meni je zapravo njega čak malo i žao.

U žestokom odgovoru na pismo udruga koje ga prozivaju zbog “prelaska na tamnu stranu” Orbana, Tuđmana, Merčepa, Dodika, i Mladića, Milanović ponovno pokazuje da mu diplomacija nije jača strana. “Ti ljudi su poremećeni! Neke od njih znam, neki su i zločesti!

Što je Orban, ratni ubojica? On je za mene jedan klaun. Kakve veze Dodik ima s ratom, on je u ratu imao čiste ruke”, komentirao je Milanović.

Predsjednik je uputio i poruku onima koji kažu da upravo izgubio drugi mandat.

“Tko je uopće rekao da mene zanima drugi mandat?!? Neću se dodvoravati antifašistima, to su obični šibicari. Naprosto, neka mi se više ne javljaju.”

Helikopteri Black Hawk “samo što nisu stigli”, no nema ni prve lopate za hangare, ponavlja Milanović. No. čini se da je ipak pretjerao u najavama da će skupocjene letjelice ostati na kiši. Kako sam najavljuje, privremeno će biti u najmodernijem hangaru na Plesu, zajedno s dežurnim parom Migova 21.

Leave a Comment

Your email address will not be published.