PREDSJEDNIK MILANOVIĆ Predložit ću Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda - Kanal 5

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ Predložit ću Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda

Predsjednik Zoran Milanović izjavio je dok je boravio u Petrinji da će predložiti Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. 

Upitan od novinara hoće li predložiti Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda, predsjednik je odgovorio potvrdno.

To je poslano Saboru na potpis. Ona je pristala. Sveučilišni profesor u Zagrebu, s briljantnom karijerom. Najvažnije je da se ima gdje vratiti, ima jedan od najprestižnijih poslova, rekao je Milanović.

Vidjet ćemo, već slušamo njihove najave, oni bi se pred lokalne izbore htjeli mlatiti sa mnom. Ja sam jedan, a njih je sto, rekao je Milanović. Upitan na koga misli, Milanović je rekao da misli na HDZ.

“Danas prvo doneseš zakon, koji je naprosto neustavan, i kažeš da to nećeš staviti u proceduru. Vidjet ćemo. Vidjet će se što će reći o osobi. Ovdje je cilj sputati da na čelo Vrhovnog suda dođe osoba s integritetom. Đurđević nije dio klike, ekipe koja ne dopušta nikakve promjene.”, rekao je Milanović.

“Osoba je prva liga. To što ne odgovara ekipi i to što HDZ želi trgovati… Ja trgujem samo na burzama. Sad imamo osnovu, da vidimo što će gospoda smisliti dalje. To što ne odgovara ekipi, ja trgujem samo na burzama. Moguće je da će to stajati u ladici. Svaka vrsta pravnog i političkog nasilja je moguća. Oni to zovu vladavinom prava, ovo nije vladavina prava. Ja sam demokratski izabran predsjednik i to je jasno. Još jedna jako važna stvar, podnesena je nekakva ustavna tužba, to je napravio jedan građanin i time pružio mogućnost HDZ-a da donese odluku kakvu želi”, rekao je Milanović.

Upitan da li ga je premijer zvao na razgovor, Milanović je rekao da u ovom slučaju Plenković nije premijer i da je on taj koji bi njega trebao zvati na razgovor. “No, s obzirom da je navio svoje vrtne patuljke i htio bi ucjenjivati… Moj prijedlog je Zlata Đurđević, a vi se bavite njom.”, kazao je novinarima predsjednik Milanović.

Vladimira Šeksa je spomenuo u kontekstu Ustavnog suda i predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića s kojim je povezan kumstvom.

“U ovom slučaju, vidjet ćete da će ostali suci biti obaviješteni dva dana prije tog svečanog datuma, kada HDZ-u, Šeksu i Plenkoviću bude odgovaralo. Dio će biti nezainteresiran, dio su oportunisti, a dio ima interese obitelji. To je vladavina prava? I onda će doći sa svojom odlukom i reći Zakon je ustavan”, kaže Milanović.

Za Ustavni sud je rekao da nije sud, a da je s Vrhovnim sudom to “druga priča”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.