PREDSJEDNIK MILANOVIĆ O USTAVNOM SUDU ‘To je kumska radna zadruga, kao DDR’ - Kanal 5

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ O USTAVNOM SUDU ‘To je kumska radna zadruga, kao DDR’

Predsjednik Zoran Milanović dao je izjavu medijima kojom je komentirao proceduru oko izbora predsjednika Vrhovnog suda te izjave i medijske nastupe Zdravka Mamića.

“Ustavni sud je političko tijelo. Šeksov kum se javio u Dnevniku HRT-a objaviti sretnu vijest. To se ne radi. Ako se zaista misle tako ponašati, to je kao DDR. Taj sud je političko tijelo. To smo vidjeli i to je bilo predvidivo. I mene je iznenadila ta manična reakcija kojom se guralo pod tepih. Ustavni sud nije sud jer je sastavljen uglavnom od političara i to većim dijelom isluženih HDZ-ovaca. To je sada kumska radna zadruga. Ima malo autoiluzije u njihovim izjavama. Ta opsjednust javnim pozivima koji to nisu, kao i javnih natječaja. Ustavni suci su birani također u jednoj vrsti jedne iluzorne operacije.”, rekao je Milanović.

Predsjednik Milanović je istaknuo kako je predsjednik Hrvatskog sabora GordanJadroković, uz podršku nekih ljudi, odlučio da je to što je napravio ispravno.

“To je vrlo opasan presedan, ne dao Bog da se ponovi. To je uvođenje diktature jedne stranke u parlamentu. Ta stranka se zove HDZ.”, kaže hrvatski predsjednik koji dodaje i da ta stranka s njim ima problem:

“Imaju problem na neki način sa mnom jer sam osobno sudjelovao u pisanju tih dijelova Ustava. Onaj koji ima više ruku, privremeno ima iluziju nekog dobitka. Morat će se očitovati o kandidatu, ne zato što je to moja želja, već zato što je to ustavna obveza.”

Predsjednik ponavlja da je Zlata Đurđević njegova kandidatkinja.

Osvrnuo se i na Ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu za kojeg je rekao da “predaje pravo u Šibeniku komunalnim radnicima i dodao:

“Došao je njuškati na Pantovčak da vidi što će predsjednik napraviti po pitanju Vrhovnog suda.”

Predsjednik je odgovorio na novinarsko pitanje o optužbama Zdravka Mamića:

“Sad se vidi što se tu događalo. Netko za to treba odgovarati jer to ulazi u domenu krivičnih djela protiv pravosuđa. To bingamo, gledamo kao na Netflixu dok nam oči ne ispadnu. Ovo je HDZ-ovo sudstvo, ali što je tu radio Sessa? Gdje je on bio? A bio je i predsjednik Općinskog suda.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.