PREDSJEDNIK MILANOVIĆ O TVRDNJAMA MAJE ĐEREK Ako je pola istina, to je razlog za pad Vlade - Kanal 5

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ O TVRDNJAMA MAJE ĐEREK Ako je pola istina, to je razlog za pad Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je nakon obilaska izložbe “Kopač“ u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu dgovarao na pitanja novinara.

O POSJETI MINISTRA OBRANE

“Nikad se ne sastajem s ministrima obrane. Eventualno s onima vanjskih poslova, eventualno Rusije, Amerike. Ne znam što me pitate. Ja se ne nalazim s tim ministrima, nemam što razgovarati s ministrima, posebno Velike Britanije”, rekao je Milanović na pitanja te upitao novinare: “I on se sastao s ovim ponavljačem Banožićem?”

“Vrlo je neodgovorna politička pozicija. Ne mislim da je ministar došao zbog toga, mislim da je to planirao ranije i da je to slučajnost. Ne nalazim se s ministrima obrane osim velesila. Britanija je izašla iz EU-a i to joj daje manju važnost. Premijer sjedi na nekoj vrsti tempirane bombe. Ukrajina se neće usrećiti ako bude slušala aktualni London. Zadnih dana iz Kijeva čujem ono što je odgovorno prema vlastitoj državi. Neka Britanija pošalje još 1000 vojnika u Estoniju. Dovoditi Ukrajinu u neku vrstu zablude, huškati, i držati je taocem odnosa Londona, koji je postao sila drugog reda, i Washingtona…, ne treba dovoditi u iluziju državu koja je pet puta slabija od Rusije da se ovo može riješiti s pet aviona oružja”.

“Stabilnosti EU-a nema bez faktora u jednadži koji se zove Rusija. S Rusima se treba dogovoriti. Ove priče da svaka država ima pravo… Pa neka Rusi dovedu vojsku u Meksiko. Ruski model vlasti nije model vlasti za nas. Hrvatska je ipak demokracija, bez obzira što na vlasti ima puno korumpiranih i nepopravljivih ljudi”, kaže.

“Hrvatski vojnik se odavde maknuti neće ni u Ukrajinu, a vidjet ćemo za Baltik. To pratimo cijelo vrijeme. Mi se tamo ne idemo boriti. Mi možemo biti solidarni s Poljskom i baltičkim državama. Ali otići u Ukrajinu, pokupiti dvije dnevnice i pojesti boršč i onda reći da si solidaran s Ukrajinom je licemjerno. Kako biti soliradaran? Tako da se u ovu priču uvede razum, a ne huškanje”, rekao je predsjednik Milanović.

“Ja sam hrvatski predsjednik i ovo što sam rekao – iza toga stojim. A hrvatska sramota, predvođena korumpiranim Plenkovićem, Banožićem – to je hrvatski problem”, rekao je Milanović.

O SLUČAJU ZVIŽDAČICE MAJE ĐEREK

Na pitanje o zviždačici Maji Đerek koju je ministar obrane nazvao “zviždaljkom” kaže kako se to sigurno smišljalo tri sata.

“Ti navodi su nešto čemu treba posvetiti pažnju i vidjeti tko tu govori istinu. Ako je pola onoga što je rekla istina, to je razlog za pad Vlade.”

Govoreći o stanu koji koristi Zvonimir Frka Petešić, rekao je da košta 1000 eura mjesečno. “To je protuprirodni blud prema društvu. Toga nije bilo ni u mojoj Vladi”, kaže.

O BOSNI I HERCEGOVINI

“Sramota Hrvatske u Banožić, onda ovaj nesretnik Grlić Radman, sramota je ono što se dogodilo neki dan u Neumu. SVe ovo što se tiče Hrvata u BIH se kuha već mjesecima. Bošnjačke stranke se ohrabruju da idu đonom na Hrvate. Dodik je u pravu, Hrvati pregovaraju u Neumu, a ovaj kaže da će svakako biti izbori. Koji je motiv Bakira i ove ekipe da daju Hrvatima milostinju. Modus operandi je isti kao Slobodana Miloševića krajem 80-ih. Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne postoji, a bez Srba još i manje. I na kraju tjeraš Hrvate u partnerstvo s Dodikom.”

“Hrvati vole milostinju i nadrealno je da ja na tome govorim na ovom mjestu, 50 metara od stranke kojoj je suđeno za kriminal i ništa iz toga nisu naučili.”

“Hrvatska vlast – oni su saboteri. Neće poduzeti ono što im je u moći”, rekao je Milanović zaključujući da će hrvatske predstavnike opet izabrati Bošnjaci.

O CIJENI PLINA

“Zašto se HEP ne ubaci u priču? Zašto HEP Plinarstvo ne smanji plaće muljatorima da bi vi plaćali manje račune?” upitao je predsjednik Milanović te dodao kako “nad HEP-om drži šapu HDZ kako bi mogao zapošljavati svoje ljude”.

“To država mora imati, tko god bio na vlasti. Pitajte ekipu iz HEP-a. On služi za zapošljavanje ekipe. Ništa se nije naučilo, a Banožić daje solidarnost Ukrajini. Koga boli uho za njega u Ukrajini?! Što smo mi napravili da im pomognemo?”

Predsjednik Milanović je podsjetio da je Ukrajina trgovačkim vezama vezana uz Rusiju.

“Tko će sad ulagati u Ukrajinu? To već i Ukrajinci shvaćaju i kažu – pustite nas na miru. Rusija je to što je, tamo nema puno mladih muškaraca, ima nešto profesionalnih vojnika, ima moć, ali enormne limite. Možeš napasti, ali što s tim? Povući ćeš se u roku od 5 minuta. Nijedan rat koji je pokrenut zadnjih 70 godina nije dobro završio, mislim tu na američke ratove i tu treba nešto zaključiti.“

Leave a Comment

Your email address will not be published.