Predsjednik Milanović o slučaju Tušek: Dosta je hajke! - Kanal 5

Predsjednik Milanović o slučaju Tušek: Dosta je hajke!

Nakon polaganja vijenca povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta na zagrebačkom Mirogoju, predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je slučaj HDZ-ova zastupnika Žarka Tušeka. 

“Ne, to uopće nije trgovina utjecaja, to je anticipirana trgovina utjecaja. Ali dobro je da se vidi, da se vidi kojim metodama se služe političke stranke. To se više događa na lokalnoj i regionalnoj razini, ali ima i slučajeva na državnoj razini. Neka ukinu javne natječaje, neka ljudima ne mažu oči. Zna se vrlo dobro kako se na ta mjesta dolazi”, rekao je Milanović.

Benčić o Tušeku: Tu ima posla za istražne organe, radi se o par kaznenih djela

VIJESTI26. sij. 20210

Milanović se osvrnuo se i na slučaj Željka Sabe, te izjavio; “Mi smo imali slučaj kad gradonačelnik Vukovara nakon što je odležao u logoru, odležao godinu dana u zatvoru zbog toga što je nudio sudjelovanje u vlasti. Na ta mjesta će uvijek dolaziti ljudi uz potporu politike. Uvijek dolaze uz neku potporu politike.”

Predsjednik Zoran Milanović tvrdi kako se ne radi o obrani Plenkovića i Tušeka, već je to pokazatelj kako sustav funkcionira.

“To nije normalna stvar, to je jadno, ali prestanimo razgovarati o tome da se zbog toga ide u zatvor. To možda samo u Rusiji. Dosta je hajke!”, izjavio je Milanović.

Leave a Comment

Your email address will not be published.