Predsjednik Milanović: O komentarima da je 'pametovao' Plenkoviću - to je jadno! A o tome ko treba donositi odluke - hrvatska kultura nije 'klekni, lezi, tuku mitraljezi' - Kanal 5

Predsjednik Milanović: O komentarima da je ‘pametovao’ Plenkoviću – to je jadno! A o tome ko treba donositi odluke – hrvatska kultura nije ‘klekni, lezi, tuku mitraljezi’

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ocijenio je “ozbiljnim primitivizmom” to što je u javnost puštena vijest da je tijekom razgovora u četiri oka “docirao i pametovao” premijeru Andreju Plenkoviću.

Komentare koji su se pojavili nakon sastanka Milanović – Plenković, predsjednik je okarakterizirao jadnima.

“To je jako ružno i prilično ozbiljan primitivizam uopće da se netko usudi prepričavati razgovor dvojice ljudi u četiri oka i ne pamtim da se to dogodilo ikad. Bilo je puno konzultacija predsjednika i bivših predsjednika s predstavnicima stranaka, međutim nikada nikome nije palo napamet da to uopće komentira na ovakav način”, rekao je Milanović.

Milanović je upozorio da u Hrvatskoj ne smije vrijediti “sovjetski princip” donošenja odluka i razmišljanja o ljudskim pravima i pravima građana.

“Mi nismo kultura ‘klekni, lezi, tuku mitraljezi’, nego zapadnoeuropska država. Ako na to neću ukazati ja kao predsjednik Republike, tko će”, upitao je Milanović poručivši da ima obavezu upozoriti.

Njegovo pitanje je, ističe, tko i do koje mjere može donositi naređenja u Hrvatskoj, koja politika to autorizira i koja je uloga Hrvatskoga sabora.

“Smatram da Hrvatski sabor treba obavezno u ovakvoj situaciji dati vremenski ograničenu autorizaciju i pravo Vladi da postupa i pozivam sve saborske zastupnike da to i naprave. Ako je većina onih koji smatraju da to ne treba biti tako, neka bude po njihovu”, rekao je predsjednik RH.

Leave a Comment

Your email address will not be published.