Predsjednik Milanović o Kolindinom prstu i Škorinoj poruci; to može biti i duhovito i vulgarno - Kanal 5

Predsjednik Milanović o Kolindinom prstu i Škorinoj poruci; to može biti i duhovito i vulgarno

Predsjednik RH Zoran Milanović komentirao je potez bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je kao reakciju na izjavu Miroslava Škore da bi silovane žene o pobačaju trebale razgovarati s obiteljima objavila fotografiju s pokazanim srednjim prstom.

“Jako dobro znate kakvi su moji stavovi, kampanja je i ja ne mogu govoriti jer uvijek nekome dižem ili spuštam akcije. Znate moje stavove o tim pitanjima, pravo na izbore je kompleksno, žena je ta koju se pita. Poštujem konzervativne stavove, ali se s njima ne slažem.”, izjavio je Milanović.

“Nakon što završi ova kampanja, opet ćemo o tome. Ovo je razdoblje u kojemu ja moram biti suzdržan, nakon izbora idu konzultacije, očekivat ćete da budem neutralan, a ja se na ovaj način čuvam za to.”, rekao je Milanović.

Na novinarsko pitanje kako komentira činjenicu da je baš srednji prst postao simbol reakcije, Milanović je rekao: “Srednji prst mi ne znači ništa, može biti i duhovit i vulgaran.”

“Ja nemam detalje iz Borova Naselja, ali znam da je još 2008. godine postojao dogovor vlasti u Vukovaru i srpske manjine o korištenju njihovog nacionalnog pisma i ćirilice, a onda je došlo do radikalne promjene vlasti na svim razinama i jedna ekipa ljudi nije mogla zamisliti svoj povratak na vlast a da se ne vrati tamo gdje smo bili ’91. godine. Svi putovi išli su tome da se desna opcija i srpska opcija dogovore, a sad je vraćeno unazad. Odrastaju i dozrijevaju generacije koje su bile izložene jakoj indoktrinaciji, ali ovo je samo pokazatelj stanja u gradu, koje nije normalno.”, rekao je predsjednik Milanović kao komentar na incident i nasilje koje se dogodilo.

Vezano za porast broja zaraženih koronavirusom predsjednik Milanović je rekao kako ne vidi da bi to moglo utjecati na odgodu izbora.

“Ne vidim odgodu u ovom trenutku i podržavam ublažavanje i ukidanje onih rigoroznih mjera. Bojim se da povratka nema i ne možemo se vraćati na raniju vrstu zatvaranja, to je bila reakcija straha, reakcija na novo, prijeteće, sad znamo koliko je to opasno i vodit ćemo se time da se mora zaštititi starije i kronično bolesne, a to smo znali i ranije”, rekao je Zoran Milanović.

Leave a Comment

Your email address will not be published.