Predsjednik Joe Biden na liječničkom pregledu pod anestezijom, Kamala Harris nakratko prva žena u povijesti s predsjedničkim ovlastima u SAD-u - Kanal 5

Predsjednik Joe Biden na liječničkom pregledu pod anestezijom, Kamala Harris nakratko prva žena u povijesti s predsjedničkim ovlastima u SAD-u

WILMINGTON, DELAWARE - NOVEMBER 05: Democratic presidential nominee Joe Biden speaks as vice presidential nominee Sen. Kamala Harris (D-CA) listens at The Queen theater on November 05, 2020 in Wilmington, Delaware. Biden attended internal meetings with staff as votes are still being counted in his tight race against incumbent U.S. President Donald Trump. The final results remain too close to call in many critical battleground states. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Predsjednik SAD-a Joe Biden bio je na liječničkom pregledu te je podvrgnut kolonoskopiji. Predsjednik je spreman za dužnosti i sposoban je izvršavati ih bez ikakvih prilagodbi, navedeno je u pismu koje je objavila Bijela kuća.

Kevin O’Connor, liječnik američkog predsjednika, kazao je da je kolonoskopijom pronađen polip benignog izgleda, koji je lagano odstranjen.

“Očekuje se da će histološka evaluacija biti dovršena početkom idućeg tjedna. Predsjednik nikad nije imao rak debelog crijeva”, izvijestio je predsjednikov liječnik.

O’Connor je također rekao da je Biden pokazao povećanu učestalost i ozbiljnost pročišćavanja grla zbog refluksa, što je zahtijevalo detaljan pregled. Taj pregled nije otkrio tumore, čireve, rak ili druga ozbiljna stanja, naveo je liječnik.

Bidenov hod se također čini osjetno tvrđim i manje fluidnim nego u prošlosti, napisao je O’Connor. Pretraga je pokazala da se veći dio ukočenosti može pripisati trošenju kralježnice.

Biden, koji danas slavi 79. rođendan, nastavio je obnašati svoje predsjedničke dužnosti nakon kratkog prebacivanja ovlasti na potpredsjednicu Kamalu Harris tijekom anestezije. Harris je tako postala prva žena u povijesti SAD-a koja je imala predsjedničke ovlasti.

Biden je kao 78-godišnjak postao najstariji američki predsjednik u povijesti. Iako se još špekulira hoće li se ponovno kandidirati 2024., on govori da očekuje i drugi mandat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.