NORVEŠKA (NE)TOLERANCIJA KORUPCIJE Predsjednica norveškog parlamenta podnijela ostavku jer se otkrilo da ima kuću, a parlament joj plaća stan - Kanal 5

NORVEŠKA (NE)TOLERANCIJA KORUPCIJE Predsjednica norveškog parlamenta podnijela ostavku jer se otkrilo da ima kuću, a parlament joj plaća stan

Predsjednica norveškog parlamenta Eva Kristin Hansen dala je ostavku na dužnost predsjednice parlamenta jer se otkrilo da joj je parlament plaćao troškove stanovanja u Oslu iako posjeduje kuću u blizini glavnog grada.

Hansen je u izjavi za medije istaknula kako smatra da je neodrživo da parlament ima predsjednicu koju istražuje policija.

Četrdesetosmogodišnja političarka došla je pod povećalo nakon što je otkriveno da ima parlamentarni stan na raspolaganju za korištenje u prijestolnici, iako ima kuću blizu Osla. Kristin Hansen ima prijavljeno prebivalište u Tromsoeu, zbog čega je mislila da ima pravo i na stan u glavnom gradu.

Hansen kaže da je krivo protumačila pravila kao i još nekolicini norveških političara.

U mjesecu rujnu ove godine je i norveški ministar obitelji Kjell Ingolf Ropstad dao ostavku nakon što se saznalo da je registriran na adresi s roditeljima iako živi s obitelji u Oslu. Ovog tjedna je ured norveškog tužitelja objavio da istražuje još šest zastupnika sličnih problema s boravištem.

Leave a Comment

Your email address will not be published.