Predrag Štromar novi je predsjednik HNS-a - Kanal 5

Predrag Štromar novi je predsjednik HNS-a

Na danas održanim unutarstranačkim izborima za novog predsjednika Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata izabran je Predrag Štromar, aktualni potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja.

Bili su to i prvi online izbori, na kojemu su 592 delegata elektroničkim glasanjem izabrala novo vodstvo stranke, od kojih je 468 glas dalo Štromaru, a 49 delegata njegovom protukandidatu Borisu Blažekoviću..

Štromar je naslijedio Ivana Vrdoljaka, te poručio da će HNS na predstojećim parlamentarnim izborima povjerenje građana tražiti porukom “Hrvatska se voli radom”.

“Već tri desetljeća živim i dišem za HNS. U politici sam se nagledao svega i jasno mi je da ljudi nemaju povjerenja u politiku. HNS je uvijek bio stranka koju je zapalo odraditi sve što su drugi tvrdili da je nemoguće”, izjavio je novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar.

“Želim raditi na projektima koji mijenjaju živote naših sugrađana”, dodao je Štromar. Najavio je da će stranka pod njegovim vodstvom nastaviti s brigom o obrazovanju, digitalizaciji i stambenom zbrinjavanju mladih obitelji.

“Ali ono što želim uvesti u HNS je još više slušanja onih koji su nas odabrali”, istaknuo je dodavši da je jedan od razloga zbog kojeg se prihvatio ovog posla želja da vrati povjerenje u stranku.

Leave a Comment

Your email address will not be published.