POZIV Kreativci koji traže dobru priliku sudjelujte u organizaciji događaja za proslavu Dana Europe - Kanal 5

POZIV Kreativci koji traže dobru priliku sudjelujte u organizaciji događaja za proslavu Dana Europe

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pokrenulo je natječaj za sve mlade kreativce između 16 i 27 godina, a koji imaju priliku predložiti svoju ideju i sudjelovati u organizaciji proslave Dana Europe u Hrvatskoj 9. svibnjaove godine.

Sve što je potrebno napraviti je oformiti tim od minimalno tri i maksimalno pet osoba, te dostaviti svoj idejni i kreativni prijedlog u obliku prezentacijekoji će sadržavati prijedlog jedne ili više aktivnosti kojima će se proslaviti Dan Europe.

Pobjednički tim dobiva priliku realizirati svoju ideju i koncept proslave Dana Europe uz savjetodavnu i organizacijsku potporu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, a proslava Dana Europe organizirat će se koliko god to bude moguće prema autorskoj ideji pobjedničkog tima, ovisno o troškovima, odnosno raspoloživom proračunu.

Koja pitanja najviše zaokupljaju vaše vršnjake?

Ovaj natječaj provodi se u sklopu Europske godine mladih, koja ima za cilj aktivno uključiti mlade u izgradnju bolje budućnosti Europe, koja će biti zelenija, digitalnija i uključivija, te im pružiti bolje i brojnije prilike za budućnost. Europska godina mladih usko je povezana s uspješnom provedbom instrumenta NextGenerationEU, koji otvara nove perspektive za mlade, uključujući kvalitetna radna mjesta i prilike za obrazovanje i osposobljavanje za Europu budućnosti te podupire sudjelovanje mladih u društvu.

Važno je da vaši prijedlozi aktivnosti budu kreativni ali i povezani s temama i politikama Europske komisije, a koje su zanimljive za komunikaciju prema mladima, kao što je istaknuto u Strategiji EU-a za mlade.

Razmislite koja su to pitanja koja najviše zaokupljaju vaše vršnjake u Hrvatskoj te uskladite ideje s prioritetima koji su istaknuti u Ciljevima za mlade, kao što su ravnopravnost i uključivost, održivost, mentalno zdravlje i dobrobit te kvalitetno zapošljavanje.

Koji vas problemi najviše muče? Ovo je prilika da ih istaknete | Foto: Unsplash

Što je sve potrebno za prijavu?

Svoje prijedloge aktivnosti za proslavu Dana Europe možete poslati u obliku prezentacije najkasnije do 12. veljače do 12 sati na adresu e-pošte [email protected].

U prezentaciji detaljno pojasnite svoju ideju i obrazložite svaku stavku, a uvjet je da predložene aktivnosti odgovaraju temama i politikama Europske komisije te moraju biti uključive za mlade. Uz sadržaj, ocjenjivat će se i kreativnost, stoga uz prezentaciju pripremite i pošaljite prijedloge vizuala ili fotografija koje će vizualno dočarati predloženu ideju kao i prijedlog naziva predloženih aktivnosti, poput prijedloga službenog hashtaga (#) događanja.

Ocjenjivački sud sastavljen od zaposlenika Europske komisije u Hrvatskoj i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj odabrat će pobjednika ocjenom za originalnost prijedloga i pristupa te relevantnosti sadržaja i kreativnosti.

Pobjednik natječaja bit će proglašen 28. veljače 2022. godine.

Leave a Comment

Your email address will not be published.