Posljednja solo kolekcija u karijeri Miuccije Prade pokrenula je novi val milanskog minimalizma - Kanal 5

Posljednja solo kolekcija u karijeri Miuccije Prade pokrenula je novi val milanskog minimalizma

Globalna pandemija prisilila je modnu industriju na reviziju planova i metoda ove sezone. Talijanski brendovi brzo su se prilagodili potrebama tržišta i unatoč restriktivnim mjerama uspjeli su predstaviti proljetne kolekcije za 2021. godinu tisku i kupcima, doduše mjesec dana kasnije nego što bi to učinili po planu.

S tradicionalnim tjednom mode za muškarce koji je zamijenjen digitalnim tjednom mode, kupci i novinari mogli su se susresti u gradu radi revija i sastanaka, ali kolekcije im je bilo dopušteno pregledavati i naručivati isključivo tijekom digitalnih sastanaka.

Nepokolebljiva Prada isplivala je kao neprikosnoveni pobjednik milanske sezone stavivši fokus na ulaganje u bezvremenske komade. Opuštene siluete, čisti rezovi i topli minimalizam, udobna pletiva i neutralne boje bili su glavni trendovi proljetnih kolekcija predstavljenih u talijanskoj modnoj prijestolnici.

Miuccia Prada je dizajnerski i kreativni talent koji uspijeva ostati zauvijek znatiželjan, otvarajući svoj um svijetu i vanjskim utjecajima. Stoga ne čudi što je genijalka zatražila pomoć pet umjetnika i fotografa da protumače proljetnu kolekciju za muškarce i žene pred proljeće 2021. u videu koji je prikazan u utorak pod nazivom „The Show That Never Happened“

Autori video uratka su američki filmaš, pisac, redatelj, glumac i glazbenika Terence Nance, londonska fotografkinja Joanna Piotrowska, američka umjetnica Martine Syms i fotografi Juergen Teller i Willy Vanderperre. U potpuno drugačijem obliku predstavljanja kolekcije dijele svoju perspektivu kroz pet poglavlja držeći se ideje o osobnoj reakciji tijekom gledanja modne revije. Film završava montiranim defileom i brzim dizajneričinim poklonom – posljednjim takvim u njezinoj karijeri.

Naime, dizajnerica je u veljači najavila da će podijeliti kreativnu direkciju s belgijskim dizajnerom Rafom Simonsom. Vijest nam je doprla do ušiju, no nismo je doista čuli jer smo se ipak iznenadili kad smo svjedočili njenoj posljednjoj samostalnoj kolekciji. Ovo je Pradin posljednji samostalni izlaz, tri desetljeća nakon što je 1989. predstavila prvu konfekcijsku kolekciju -tiha je kolekcija, poput tihog zbogom.

Prada i Simons najavljuju prvu zajedničku kolekciju kasnije ove godine u sezoni proljeće-ljeto 2021. na tjednu ženske mode.

Leave a Comment

Your email address will not be published.