Pomor 50 milijuna pčela u Međimurju! Veterinarski inspektor naložio zaoravanje parcela na kojima se prskala repica. - Kanal 5

Pomor 50 milijuna pčela u Međimurju! Veterinarski inspektor naložio zaoravanje parcela na kojima se prskala repica.

Veterinarski inspektor koji istražuje slučaj pomora pčela u Međimurju naložio je zaoravanje parcela na kojima raste repica raoula, a pčelari kažu da je to djelomično već i učinjeno.

Ovaj nezapamćeni pomor pčela šokirao je Međimurje i pčelare. Zahvaćeno je područje naselja Gardinovec, Domašinec, Sivica, Podturen, Ferketinec i Dekanovec, a sumnja se na masovno trovanje.

Na terenu su policija i veterinarska inspekcija. Stradale su pčele iz sedam stotina košnica, a procjenjuje se da je izgubljeno pedeset milijuna pčela!

Pčelari kažu kako je na tom području trenutno u cvatu repica raoula te je ona jedina paša za pčele u ovom trenutku te se sumnja da je uzrok pomora pčela prskanje repice u proteklih tjedan dana.

Veterinarski inspektor koji istražuje cijeli slučaj naložio je zaoravanje parcela na kojima raste repica raoula, a to je djelomično već i učinjeno.

Uzeti su uzorci stradalih pčela te se čekaju i službeni rezultati s toksikološkog zavoda kako bi se precizno utvrdilo što je uzrok masovnog pomora pčela.

Leave a Comment

Your email address will not be published.