Policija uhitila napadača iz Trogira - Kanal 5

Policija uhitila napadača iz Trogira

Policija je oko 13.40 uhitila bivšeg policajca Branka Mamića koji je u četvrtak oko podneva pucao susjedu u glavu i vrat i pobjegao, uhićen je u Prapatnici u trogirskom zaleđu, javlja HRT.

Novinarka Anita Markovina Radnić kazala je da je Mamić uhićen na granici između Prgometa i Prapatnice, njegovog rodnog sela, u trogirskom zaleđu. Nije bio naoružan i nije se opirao uhićenju. Mirno se predao, ali tek kada je shvatio da ga okružuje nekoliko desetaka specijalaca.

U tijeku je pretraga njegovog vozila. Uhićeni Mamić je na ispitivanju u policiji. Jučer su, za vrijeme potrage za Mamićem, bila blokirana oba čiovska mosta, policija je pretraživala svaki automobil i mjesta gdje je bilo moguće da se Mamić sakrije, kazala je novinarka Markovina Radnić.

Ne mogu sad potvrditi je li ovo bio rezultat baš dojave građana, ali vjerujte mi kad vam kažem da je ovo dobar i kvalitetan rad policije koji je danas rezultirao, da smo ono što smo i željeli od četvrtka napravili u 13.40. Realizirali smo ovaj posao koji nam je u tom trenutku bio jako bitan i bio nam je prioritetan, izjavila je Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Nakon ustrajne potrage počinitelj teškog kaznenog djela – pokušaj ubojstva pod nadzorom je policijskih službenika PU SD! Čestitam splitskoj policiji koja upornim i stručnim radom smanjuje razinu kriminaliteta iz domene koja najviše utječe na sigurnost građana i gostiju Hrvatske. Policijski službenici će temeljem naloga suda obaviti pretragu vozila, objavio je ministar Davor Božinović na Twitteru.

Policija zahvaljuje građanima na suradnji i strpljenju prilikom provedbe mjera traganja za počiniteljem.

Tijekom protekla tri dana policajci su, uz pomoć pripadnika Jedinice specijalne i interventne policije, “češljali” Trogir, Čiovo, Seget i ostala okolna mjesta u opsežnoj akciji traganja za počiniteljem kaznenog djela ubojstva u pokušaju nad 32-godišnjim J.M.

Tridesetdvogodišnjak je na liječenju na intenzivnoj njezi splitskog KBC-a, a iako u teškom tjelesnom stanju, stabilno je.

Leave a Comment

Your email address will not be published.