ZADAR Policija uhitila muškarca (72) jer je objavio da Plenkovića treba dočekati pokvarenim jajima - Kanal 5

ZADAR Policija uhitila muškarca (72) jer je objavio da Plenkovića treba dočekati pokvarenim jajima

Zbor prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću u komentaru objavljenom na Facebooku, zadarska je policija u petak uhitila 72-godišnjeg M.Ć. iz Briševa kod Zadra. On je navodno ispod objave o dolasku predsjednika vlade u Maslenicu, povodom obilježavanja 29. obljetnice VRO-a Maslenica ’93, na FB profilu jednog zadarskog portala napisao kako bi Andreja Plenkovića trebalo dočekati pokvarenim jajima. 

“Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”, napisao je 72-godišnjak u svom komentaru objavljenom 20. siječnja na portalu Kalelarga info. 

U optužnom prijedlogu čiju redaktiranu verziju je objavio portal Zadarski.hr se navodi kako je M.Ć. “narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH koji je 21. siječnja dolazio u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO Maslenica”.

Briševljanin (72) je kasnije napisao status u kojem govori kako on nije bio jedini uhićeni tog dana zbog komentara na Facebooku. 

“Ovo je rezultat mog komentara premijeru hrvatske Vlade koji katastrofalno vodi hrvatsku Vladu, jedan pokazatelj je masovno iseljavanje hrvatske mladosti u tuđinu. Premijer je došao u Zadar, a zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao s ovog područja, jer ja sam opasnost”, naveo je 72-godišnji M.Č. pa dodao kako su mu u policiji najprije rekli da je prijetio premijeru.

“S obzirom na to da sam im izbio taj argument okrenuli su na vrijeđanje (da sam ga vrijeđao), a bilo je još uhićenih. Sa mnom je bio čovjek sudionik akcije ‘Maslenica’, a dok je premijer postavljao vijenac, on je bio u zatvoru isto zbog komentara”, piše.

“Za vrijeme Jugoslavije kad bi Tito dolazio u Zadar milicija je zatvarala unutarnje neprijatelje odnosno Hrvate koji nisu idealizirali ‘ljubičicu bijelu’ jer su bili ‘opasni’ za druga Tita, baš kao ja danas i mnogi drugi koji vide upravo ono što vidim i ja. Mogu me zatvoriti ali ušutkati me neće, ušutkati me mogu jedino fizičkom likvidacijom. Na znanje HDZ-u i njegovom vođi, NE BOJIM VAS SE”, napisao je 72-godišnjak u statusu koji je prenio Zadarski.hr.

Leave a Comment

Your email address will not be published.