Policija riješila slučaj mučenja i ubojstva u napuštenoj zgradi u Zagrebu i uhitila osumnjičene Afganistance - Kanal 5

Policija riješila slučaj mučenja i ubojstva u napuštenoj zgradi u Zagrebu i uhitila osumnjičene Afganistance

Povodom ubojstva u ruševnoj zgradi u Paromlinskoj ulici u centru Zagreba, prenosimo objavu policije:

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije i policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Afganistana starosti 22 i 24 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ubojstvo“ na štetu 23-godišnjeg državljanina Afganistana o kojem smo izvijestili 5. lipnja”, stoji u objavi policije.

“Također je utvrđena sumnja da su 22- i 24-godišnjak zajedno s 30-godišnjim afganistanskim državljaninom počinili i kazneno djelo „Nasilničko ponašanje“ na štetu 35-godišnjeg državljanina Afganistana te kazneno djelo „Prijetnja“ na štetu 25-godišnjeg afganistanskog državljanina”, dodaje se.

“Naime, utvrđena je sumnja da su 4. lipnja 2023. godine oko 23 sata, nakon ranijih nesuglasica s 35-godišnjim državljaninom Afganistana, trojica osumnjičenika zajedno došla ispred napuštene zgrade u Paromlinskoj ulici u Zagrebu te su tjelesno napali 35-godišnjaka, zadavši mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu.

Nakon toga je osumnjičeni 30-godišnjak prisilno odveo oštećenog 35-godišnjaka na 3. kat napuštene zgrade gdje je nastavio s nasilničkim ponašanjem tako što ga je više puta udario glavi i tijelu, ali je 35-godišnjak u pogodnom trenutku uspio pobjeći i udaljiti se iz zgrade”, dodaje se.

“Istodobno su druga dvojica osumnjičenih, 22-godišnjak i 24-godišnjak, na izlazu iz zgrade prišla 23-godišnjem državljaninu Afganistana s kojim su također ranije imali nesuglasice, s namjerom da ga usmrte. Nakon što ih je uočio, 23-godišnjak se dao u bijeg trčeći ulicom u smjeru sjevera. Međutim, 24- i 22-godišnjak su ga sustigli kod kućnog broja 7 te ga zajedno počeli udarati, a potom mu, s namjerom da ga usmrte, oštrim predmetom zadali više ubodnih rana u tijelo”, dodaje se.

“Oštećenom 23-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo.

Također je utvrđena sumnja da su 6. lipnja oko 23.15 sati, tijekom videopoziva putem mobilne aplikacije, sva trojica osumnjičenika zajedno zaprijetili 25-godišnjem državljaninu Afganistana da će ga usmrtiti ukoliko ne napusti Republiku Hrvatsku. Dvadesetak minuta kasnije 30-godišnjak je ponovio prijetnju prema oštećenom na način da ga je nazvao putem mobilne aplikacije i zaprijetio da će ga sva trojica napasti i usmrtiti”, stoji u objavi.

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem policije, osumnjičenici su pronađeni te tijekom jučerašnjeg dana i uhićeni na području grada Rijeke. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su ih službenici predali pritvorskom nadzorniku dok su posebno izvješće podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.