Policija i USKOK o uhićenjima u Kutini - Kanal 5

Policija i USKOK o uhićenjima u Kutini

Policija i USKOK oglasili su se o akciji provedenoj u Kutini, u sklopu koje je uhićen gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, i još tri osobe.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta finaliziraju kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela.

Tijekom jutra na području Policijske uprave sisačko-moslavačke uhićene su četiri osobe te je u tijeku provođenje dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je protiv osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, priopćila je policija.

Oglasio se i USKOK:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje se provode u Kutini i odnose se na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da tri osobe protiv kojih se provode hitne dokazne radnje obnašaju dužnosti u jedinici lokalne samouprave”, priopćio je USKOK.

Leave a Comment

Your email address will not be published.