PODUZETNIČKI PULS: Treba još prosvjedovati - Kanal 5

PODUZETNIČKI PULS: Treba još prosvjedovati

U posljednjoj anketi koju je udruga Glas poduzetnika provela među članovima, 97% poduzetnika smatra kako je prosvjed bio koristan, a njih 48% želi nove prosvjede.

Po prvi put organiziran je prosvjed poduzetnika koji su se odlučili boriti za svoja prava i bolju budućnost u Hrvatskoj. Do sada smo imali razne prosvjede sindikata javnih službi ili poljoprivrednika, ali ovaj put se okupilo veći broj sektora iz svih grana poduzetništva.  

Dan nakon prosvjeda provedena je anketa među članovima udruge Glas poduzetnika s pitanjem “Mislite li da je prvi prosvjed poduzetnika bio koristan za ostvarivanje naših prava?”. 

Najveći broj njih – 48,1% je siguran da je ovaj prosvjed bio koristan i da ga je imalo smisla napraviti. Dodatnih 47,5% smatra da je prosvjed bio koristan ali samo djelomično, i boje se da ćemo morati organizirati još takvih prosvjeda kako bi se svi naši zahtjevi ostvarili. Samo nešto manje od 3% članova misli da prosvjed nije imao koristi, a 1,5% misli da još nema dovoljno rezultata da bi mogli procijeniti učinak.

Udruga Glas poduzetnika ponosna je što je u ovoj situaciji i za 48 sati uspjela organizirati prosvjed koji je okupio četveroznamenkast broj poduzetnika. Pokazali smo da smo jedini spremni napraviti konkretne poteze i akcije u obrani prava poduzetnika, za razliku od drugih udruženja koje imaju prisilno članstvo i same sebe predstavljaju kao nekoga tko se brine za poduzetnike, a na ovakvim akcijama ih nema niti blizu, stav je Glasa poduzetnika.

Mi se od početka nadamo da će i politika i vladajući shvatiti što prije nužnost naših zahtjeva, i na njih hrabro i adekvatno reagirati. Do sada je puno toga postignuto, zbog samog prosvjeda se krenulo u dodatne razgovore s više ministarstava, svi relevantni mediji su izvijestili o događaju i svijest u društvu je dodatno podignuta. Vrlo je moguće, na žalost, da kao što dobar dio ispitanika smatra, ovo neće biti dovoljno i da će novi prosvjedi morati biti organizirani, ako političari na vlasti nastave s izbjegavanjem odgovornosti, odugovlačenjem i uvođenjem minimalnih promjena, stoji u objavi GP. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.